♥♥♥ KYSELAČKA Z MAGAZÍNU ALBERT ♥♥♥
Potřebné ingredience
větší hrst sušených hub, 5 kuliček černého pepře, 3kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 4 středně velké brambory, 200 ml 31% smetany, hladká mouka na zahuštění, 1 vejce, kousek másla, ocet podle chuti každého
Postup přípravy
Sušené houby namočíme na půl hodiny do hrnku studene vody přidejte kuličky černého pepře i nové koření a bobkové listy. Chvíli vařte a následně přidejte namočené houby i s vodou a…
♥♥♥ZELNÁ PIVNÍ POLÉVKA S KLOBÁSOU♥♥♥
Potřebné ingredience
1l vývaru (může být i z kostky), 300g kysaného zelí, 250g oloupaných syrových brambor, 2dl světlého piva 12tky, 100g klobásy, 1,5dl zakysané smetany, 1 cibule, 2 lžíce sádla, 1 lžíce jíšky, drcený kmín, sůl, nakrájená nať z jarní cibulky
Postup přípravy
V hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kysané zelí a na kostky nakrájené brombory, přilijeme vývar a pivo a promíchme. Polévku…
♥♥♥MÁSLOVÁ POLÉVKA OD BABIČKY♥♥♥
Potřebné ingredience
Na litr polévky: 1 a půl PL másla, mouka, 1 vajíčko, 1 litr vody, sůl, kmín, petžel
Postup přípravy
Rozpustíme máslo, přidáme mouku, uděláme jíšku (ani světlá, ani tmavá)poté přidáme vajíčko až se nám udělají hrudečky přilijeme vodu, přidáme sůl, kmín povaříme a přidáme petržel,…
Květáková polévka
Potřebné ingredience
1-2 lžíce másla, 1 velká cibule, nasekaná najemno, 2 stroužky česneku, rozmělněné, 1 květák o váze zhruba 1kg, rozdělaný na růžičky, 500ml kuřecího vývaru, 500ml mléka, sůl, pepř, muškátový oříšek na dochucení. NA KNEDLÍČKY: 4 plátky bílého toustového chleba, trochu mléka, 1 vejce, 2-3 lžíce pažitky
Postup přípravy
Máslo rozpusťte ve velkém hrnci a pak na něm 3 minuty opékejte cibuli. Vmíchejte česnek a ještě minutu opékejte. Přisypte květák (bez košťálu), zalijte vývarem a mlékem, osolte,…
Bramborová polévka se sladkou smetanou
Potřebné ingredience
1 1/2 litru vody, 3-4 malé brambory, sůl, mletý pepř, majoránka, 1 cibule, na jíšku 5dkg másla a 3dkg hladké mouky, 1 žloutek, 1 smetanu ke šlehání, zelená petržel
Postup přípravy
Brambory, oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme osolenou vařící vodou a uvaříme doměkka. z másla, jemně nakrájené cibulky a mouky si připravíme světlou…