Rajská polévka (s cukrem a citronem :o)
Potřebné ingredience
cibule, hladká mouka, olej - na jíšku voda, zeleninový bujon (já dávám jedině Knorr), rajský protlak (já dávám tetrapakovou krabičku značky Valfrutta - rajčatové pyré) 200 g, celý černý pepř, nové koření, tymián!,bobkový list, trošku skořice; do hotové polévky dle chuti citron a cukr; NOKY: 2 vejce, hrubá mouka
Postup přípravy
Uděláme si jíšku z malé cibule a hladké mouky, přilijeme vodu, dáme bujon, koření a protlak (když je to málo červené, možno ještě protlak nebo i kečup). Vaříme 5 minut. Mezitím si…
Čočková slovenská polévka (v-ý-b-o-r-n-á!!!!!)
Potřebné ingredience
čočka, brambory, celý pepř, bobkový list, nové koření celé, bujón, smetana (12% nebo zakysaná), hladká mouka. Cukr a ocet (citronek) na dochucení.
Postup přípravy
Jako malá holka jsem milovala konzervu "šošovicová polévka". Až jsem kooonečně zjistila, jak se dělá. Hurá!! Je to čočková sladko-kyselá polévka tak, jak ji dělají příbuzní na…
Babiččina česnečka
Potřebné ingredience
brambory, mletý kmín, zeleninový bujón, sůl, uzenina (párek, buřty, točeňák, klobáska - co kdo rád), cibule, olej,2 vejce, česnek!
Postup přípravy
Brambory na kostičky uvaříme doměkka s bujonem, kmínem a solí. Mezitím, co se vaří brambory si vedle na hlubší pánvi nebo v kastrolku (přijde tam i voda) osmahneme cibuli s…
Hovězí polévka s játrovou zavářkou
Potřebné ingredience
hovězí maso, pepř, nové koření, zelenina, zel. bujon, játrová zavářka (vejce, strouhanka)
Postup přípravy
Vývar: do studené vody dám hovězí maso, pár kuliček pepře a nového koření, sůl, kousek mrkve (petržele, celeru - co mám), malou cibuli na čtvrtiny a stroužek česneku. Vařím až je…