Jarní zelená polévka
Potřebné ingredience
Porce: 6-8; SUROVINY: 2 vaničky řeřichy, 400g mraženého hrášku, 2 velké brambory, 1,5l zeleninového vývaru, 1 cibule, 1 lžíce oleje, 4-5 snítek máty, špetka chilli, sůl, pepř
Postup přípravy
Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou cibulku. Přidáme na kostičky nakrájené a oloupané brambory, necháme 4-5min orestovat. Zalijeme vývarem, přikryjeme a vaříme, dokud nejsou…
Cibulačka s krutonky
Potřebné ingredience
Porce: 4 SUROVINY: 1kg cibule, 80g másla, 1,2l zeleninového vývaru, 1 lžíce oleje, 1 svazek Bouquet garni (kousek pórku, 1 snítka rozmarýnu, 5 snítek tymiánu), 2 bobkové listy, sůl, pepř, 1 celozrnná bageta na krutonky, strouhaný sýr Gruyére nebo Comté
Postup přípravy
V hrnci si rozehřejeme olej spolu s máslem a přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na půlkolečka. Za častého míchání restujeme asi 5-10min, aby cibule změkla. Snížíme plamen na…