POLÉVKY
Zobrazit více...
Krémová žampiónová polévka
Potřebné ingredience
150 g čerstvých žampionů , 1/2 ks cibule, 3 lžíce Ramy Culinesse nebo máslo, 1kostka hovězího bujónu, 250ml smetany na vaření, 3 lžíce hotové jíšky světlé, 2 trojúhelníčky smetanového taveného sýra, 0,75 ml vody, Podravka na dochucení
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme nadrobno, žampióny omyjeme a nakrájíme na plátky. Vložíme do hrnce a společně osmažíme na másle, až se voda odpaří. Hovězí bujón rozpustíme v horké vodě a…
POLÉVKY
Zobrazit více...
Praženka
Potřebné ingredience
máslo, hl. mouka, voda, 2 brambory, kmín, Solčanka, 1 vajíčko
Postup přípravy
1. Rozpustíme máslo, na něj nasypeme mouku a uděláme jíšku. Za stálého míchání nalijeme vodu.
2. Přidáme brambory nakrájené na kostičky a kmín a povaříme, dokud nejsou…