Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Čočková polévka se zakysanou smetanou

Čočková polévka se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

Suroviny 300 g čočky 2 brambory 1 cibule 100 g zakysané smetany 4 kvalitní tenké párky lžíce sádla hladká mouka 1/2 lžičky mleté papriky sůl pepř ocet cukr

Postup přípravy

Propláchnutou čočku si namočíme den předem. Druhý den ji uvaříme ve stejné vodě, když je poloměkká přidáme nakrájené brambory a vaříme doměkka.

Na malém kousku sádla…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Frankfurská jemná polévka

Frankfurská jemná polévka

Potřebné ingredience

5 nožiček frankfurkských párků, 1 větší cibule, 2 lžíce sádla, 3 větší brambory, 1 kostka masox, 3 lžičky sladké mleté papriky, hl. mouka, česnek, pepř, petrželová nať, sůl

Postup přípravy

Na sádle orestujeme najemno nakrájenou cibuli do zlatova. Hrnec po té odstavíme z přímého ohně a vmícháme sladkou papriku s hl. moukou. Vzniklou červenou zásmažku zalijeme 2l vody…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka ze zelenych fazolek

Polévka ze zelenych fazolek

Potřebné ingredience

300g zelených fazolových lusků, 150g brambor, 1 cibule, 30g slaniny, sůl, zakysaná smetana.

Postup přípravy

Fazolky očistit omýt a případně nakrájet na menší kousky. Cibuli oloupat, nakrájet na drobno a spolu s fazolkami opeci na másle. Brambory oloupat nakrájet na kostičky, přidat k…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazulová polévka kyslá

Fazulová polévka kyslá

Potřebné ingredience

Brambory, sterilzované fazole červené ( nebo bílé ), bobkový list, sůl, hladká mouka, 2 stroužky česneku, pepř mletý,ocet, smetana.

Postup přípravy

Brambory oloupeme dáme vařit přidáme bobkový list, sůl a mletý pepř. Když jsou brambory vařené přidáme fazole chvilku povaříme ke konci přidáme česnek oprazený na sádle. Nakonec…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Fazulová polévka

Fazulová polévka

Potřebné ingredience

Zelenina, sterilizované červené fazole , brambory, klobása, sůl, pepř, sádlo. Na jíšku: červená paprika,hladká mouka a sádlo.

Postup přípravy

Sádlo rozehřejem opražíme na něm zelninu brambor a klobásu nakrájenou na kousky. Zalijeme vodou osolíme a opepříme. Nakonec dáme sterilizované fazole a necháme povařit. Pak…

Zobrazit více...

Kategorie