Rybí polévka (z tresky) - norská verze
Potřebné ingredience
Jelikož klasická rybí polévka nám nechutná, hledala jsem už kdysi adekvátní verzi vhodnou na vánoční stůl. Narazila jsem na ni někde na internetu, poupravila dle naší chuti a dělávám ji nakonec nejenom na Vánoce.
Postup přípravy
2-3 filety z mořské tresky
2 mrkve
2 petržele
1/2 středního celeru
1/2 pórku (nebo 1 větší cibule) - pórek je výraznější, chutnější
1/2 l mléka
1 malá zakysaná…
Drobenková polévka - základ podle vajíčkové polévky…
Potřebné ingredience
Moje babička jí říkala drobenková a nějak mě ji nestihla naučit... Na polévky doma vůbec nejsme, nevařím je, ale tentokrát jsem potřebovala polévku pro "pomocné pracovní síly" a to nejlépe nějakou rychlou. Našla jsem ji a moc děkuju.
Postup přípravy
Jen jsem ji trochu poupravila, aby byla "hutnější". Výsledkem bylo asi 1,5 l fakt dobré polévky.
Dělala jsem ji takto: asi na 1/3 másla (80-100g) jsem nechala…