Svačinová zelňačka
Potřebné ingredience
Suroviny:
1,5 l vývaru z masoxu
1 nožička klobásy
15 dkg bůčku
1 párek
1 velká cibule
5 brambor
1 lžička papriky
1/4 kg kysaného zelí
2 lžíce hladké mouky
5 stroužků česneku
sůl, pepř
majoránka
petrželka
Postup přípravy
Postup: bůček nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ho, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme mouku, osmažíme ji, vsypeme papriku, zamícháme, zalijeme vývarem, vložíme zelí…
Rybí polévka
Potřebné ingredience
· rybí hlavy, rybí vnitřnosti
· kořenová zelenina, cibule
· muškátový květ
· sůl, zelená petržel
· rohlík nebo houska
· trocha másla nebo tuku
Postup přípravy
Rybí hlavy povaříme, vyndáme a vývar přecedíme. V něm povaříme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu. Ve vedlejší nádobě obděláme na trošce tuku cibuli a na ni vložíme na kousky…