Francouzská cibulačka
Potřebné ingredience
3 velké cibule, olej, 100ml bílého vína, 800ml vývaru, sůl, vegeta, drcený barevný pepř, 2 bagety, strouhaný sýr
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přilijeme víno, vývar a přivedeme k varu. Dochutíme solí, vegetou a drceným…
Falešná dršťková polévka
Potřebné ingredience
8 lžic oleje 4 lžíce hl. mouky 2 bílky 2 lžičky sladké papriky 1/2 lžičky pálivé papriky 1 lžička vegety 1 masox 4 stroužky česneku sůl, pepř, majoránka
Postup přípravy
Z oleje a mouky umícháme řídkou jíšku, přidáme bílky a odstavíme. Mícháním spojíme jíšku s bílky, přidáme sladkou a pálivou papriku, zalijeme šálkem studené vody a zbytek dolijeme…