Jemný mrkvovo-bramborový krém
Potřebné ingredience
4 velké mrkve, 1-2 brambory, cibule, vývar (zeleninový nebo i kuřecí), nové koření, bobkový list, smetana, pepř, sůl, trochu oleje
Postup přípravy
Mrkve oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kostičky. Cibulku zpěníme na troše oleje, přidáme mrkev a zasmahneme. Zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přidáme cca 3…
Jemný pórkový krém s bramborem
Potřebné ingredience
1 pórek, 1 velký brambor (nebo 2 menší), smetana na vaření, 1 bujon Natur, lžíce másla, mouka na zaprášení, sůl, špetka muškátového květu
Postup přípravy
Pórek omyjeme, nakrájíme na tenká kolečka. V hrnci rozehřejeme máslo, vhodíme pórek a osmahneme. Nesmí být hnědý. Zaprášíme moukou a vlijeme horký vývar. Při vlévání používám…
Jemná krémová brokolicová polévka - i pro batolata
Potřebné ingredience
1 brokolice, 1 malá cibule nebo 1/2 velké, stroužek česneku - nemusí být, 1/2 litru Natur bylinkového bujonu, mléko (popř. smetana - bude to jemnější), troška oleje, špetka muškátového květu, sůl
Postup přípravy
Brokolici nejprve připravíme v páře, stačí chvíli - dokud je krásně zelená, když je tam moc dlouho začíná šednout a ztrácí se také hodně vitaminů. Na oleji zpěníme cibulku a na…