Dobrá dýňová polévka
Potřebné ingredience
2 lžíce másla, trochu olivového oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 500 g dýně hokkaido (zbavené semínek a nakrájené na kostky - nemusí se loupat), 1 l vývaru (drůbežího, hovězího nebo zeleninového), troška kari, ml. zázvoru, ml. papriky, muškátového květu, 100–150 ml smetany 12%, sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy
Na másle s olejem osmažte dosklovita nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Přidejte koření (kari, zázvor, papriku a muškátový květ), promíchejte. Do základu vsypejte dýni,…
Brokolicový krém
Potřebné ingredience
máslo, cibule, hladká mouka, 500 g brokolice, smetana na šlehání, muškátový květ, 1 stroužek česneku, sůl, na sýrové krutony: plátky toustového chleba, plátkový sýr, olivový olej
Postup přípravy
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, za stálého míchání zasmahneme mouku, zalijeme vodou, vložíme na kousky nakrájený košťál, trochu osolíme a vaříme cca 20 minut. Pak přidáme…