Hráškový krém ????????
Potřebné ingredience
1 cibule 300g mražené hrášku Bonduelle Malý hrášek v plechu Bonduelle (v páře) Nemusí být 0,5l vývaru Smetana na vaření Sůl a pepř
Postup přípravy
Na másle s troškou oleje osmahneme krátce cibulku, přisypeme mražený hrášek, zamícháme a zalijeme horkým vývarem. Povaříme 5minut,pak přidáme druhý hrášek, osolíme, opepříme a…
Výtečná ćočková polévka s rajčaty
Potřebné ingredience
Balíček čočky, konzervu krájených rajčat, klobása,, sůl, ocet, magi, vegetu
Postup přípravy
Uvaříme čočku přidáme konzervu rajčat a na kostičky klobásku a chvíli povaříme, dochutíme a podáváme. Jíšku jsem nedávala.
Výborná polévka co dům dal
Potřebné ingredience
Kousek hovězího masa, cibule, uvařené brambory, půl plechovky krájených rajčat, 2 plechovky světlých fazolí, 1 plechovka tmavých ostrých fazolí, sůl, pepŕ, magi, podravka, sladká paprika
Postup přípravy
Do osmahnuté cibule přidáme nakrájené maso a osmahneme. Přidáme sladkou papriku a po chvilce zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme ostatni suroviny a povaříme. Polévka je…
Dýňovo-batátová zeleninová polévka
Potřebné ingredience
300 g na kostičky nakrájené dýně Hokido 300 g na kostičky nakrájených batátů 1 velká červená cibule (nebo běžná žlutá) 30 g kokosového oleje 500 g rajčatové passaty nebo protlaku 3 lžičky domácího zeleninového bujonu (nebo 2 kostky) 1 lžička koriandru 0,5 lžičky kurkumy 1 l horké vody sůl dle chuti petrželka na dozdobení
Postup přípravy
Na rozpáleném kokosovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a za průběžného míchání ještě asi 3 minuty opékáme.…
Krkonošské kyselo
Potřebné ingredience
120 g žitného chlebového kvásku 35 g sušených hřibovitých hub 200 g brambor 100 ml mléka 2 žloutky 2 lžíce másla Mletý černý pepř Sůl Drcený kmín 200 ml kysané smetany nebo řeckého jogurtu Petrželka
Postup přípravy
Sušené houby namočíme do většího hrnce do 1 litru studené vody, asi na 2 hodiny. Po uvedené době dáme houby vařit na 20 minut. Po uvedené době k houbám přidáme na kostičky…
Polévka z dýně hokaido s cizrnou
Potřebné ingredience
1 střední dýně hokaido 4 mrkve 2 kořenové petržele 1 cibule 1,5 l vody 3 stroužky česneku 3 snítky libečku plechovka cizrny olej kousek másla sůl mletý pepŕ římský kmín
Postup přípravy
Dýni rozkrojte a lžící vydlabejte vnitřní část se semeny. Očistěte kořenovou zeleninu,cibuli i česnek. Do hrnce trochu oleje a osmahněte na něm mrkev (1 mrkev ponechte stranou),…
Poctivá fazolačka
Potřebné ingredience
250 g barevných fazolí 1 větší cibule 3-4 brambory 1-2 klobásy 1 lžíce sádla mletá paprika 2 lžíce hladké mouky mletý kmín bobkový list 4 kuličky nového koření sůl pepř špetka majoránky
Postup přípravy
Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme…
Minestrone
Potřebné ingredience
kousek másla, mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Nebo celer nebo petržel. loupaná rajčata z plechovky, zeleninový bujón, luštěniny cizrnu nebo fazole . těstoviny - flíčky, nastrouhaný sýr
Postup přípravy
na kousku másla orestuji zeleninu - nakrájím mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Lze použít i něco navíc, dle aktuálních chutí a zásob. Můžete přidat i klasickou polévkovou…
Pórková polévka se sýrem
Potřebné ingredience
1,5 l vývaru (masový nebo zeleninový) 300 g pórku 50 g másla 50 g taveného sýra 20 g hladké mouky sůl mletý pepř
Postup přípravy
Důkladně omytý pórek nakrájíme na kolečka a na rozehřátém másle lehce osmahneme. Přidáme hladkou mouku a krátce smažíme až vznikne světlá jíška. Pak zalijeme vývarem a dobře…