Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Polévky

Přidat recept
POLÉVKY
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Potřebné ingredience

2 kg rajče 3 ks bobkový list 5 ks nové koření 1 l voda 1 ks masox 1 lžíce hladká mouka 5 ks bazalka nebo 1lžička sušené 1 ks cibule 1 lžíce olivový olej 1 lžíce máslo 2 lzice cukru dle chuti nebo erythriloru 100g sýr

Postup přípravy

Na olivovém oleji podusím cibuli, nakrájená rajčata, osolím, opepřím, přidám bazalku. Než se to podusí, udělám si jíšku, do které dám vodu, masox, bobkový list, nové koření.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Hráškový krém ????????

Hráškový krém ????????

Potřebné ingredience

1 cibule 300g mražené hrášku Bonduelle Malý hrášek v plechu Bonduelle (v páře) Nemusí být 0,5l vývaru Smetana na vaření Sůl a pepř

Postup přípravy

Na másle s troškou oleje osmahneme krátce cibulku, přisypeme mražený hrášek, zamícháme a zalijeme horkým vývarem. Povaříme 5minut,pak přidáme druhý hrášek, osolíme, opepříme a…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výtečná ćočková polévka s rajčaty

Výtečná ćočková polévka s rajčaty

Potřebné ingredience

Balíček čočky, konzervu krájených rajčat, klobása,, sůl, ocet, magi, vegetu

Postup přípravy

Uvaříme čočku přidáme konzervu rajčat a na kostičky klobásku a chvíli povaříme, dochutíme a podáváme. Jíšku jsem nedávala.

Zobrazit více...
POLÉVKY
test

test

Potřebné ingredience

test

Postup přípravy

test

Zobrazit více...
POLÉVKY
Výborná polévka co dům dal

Výborná polévka co dům dal

Potřebné ingredience

Kousek hovězího masa, cibule, uvařené brambory, půl plechovky krájených rajčat, 2 plechovky světlých fazolí, 1 plechovka tmavých ostrých fazolí, sůl, pepŕ, magi, podravka, sladká paprika

Postup přípravy

Do osmahnuté cibule přidáme nakrájené maso a osmahneme. Přidáme sladkou papriku a po chvilce zalijeme vodou a dusíme do měkka. Přidáme ostatni suroviny a povaříme. Polévka je…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Dýňovo-batátová zeleninová polévka

Dýňovo-batátová zeleninová polévka

Potřebné ingredience

300 g na kostičky nakrájené dýně Hokido 300 g na kostičky nakrájených batátů 1 velká červená cibule (nebo běžná žlutá) 30 g kokosového oleje 500 g rajčatové passaty nebo protlaku 3 lžičky domácího zeleninového bujonu (nebo 2 kostky) 1 lžička koriandru 0,5 lžičky kurkumy 1 l horké vody sůl dle chuti petrželka na dozdobení

Postup přípravy

Na rozpáleném kokosovém oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, až zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a za průběžného míchání ještě asi 3 minuty opékáme.…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Krkonošské kyselo

Krkonošské kyselo

Potřebné ingredience

120 g žitného chlebového kvásku 35 g sušených hřibovitých hub 200 g brambor 100 ml mléka 2 žloutky 2 lžíce másla Mletý černý pepř Sůl Drcený kmín 200 ml kysané smetany nebo řeckého jogurtu Petrželka

Postup přípravy

Sušené houby namočíme do většího hrnce do 1 litru studené vody, asi na 2 hodiny. Po uvedené době dáme houby vařit na 20 minut. Po uvedené době k houbám přidáme na kostičky…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Polévka z dýně hokaido s cizrnou

Polévka z dýně hokaido s cizrnou

Potřebné ingredience

1 střední dýně hokaido 4 mrkve 2 kořenové petržele 1 cibule 1,5 l vody 3 stroužky česneku 3 snítky libečku plechovka cizrny olej kousek másla sůl mletý pepŕ římský kmín

Postup přípravy

Dýni rozkrojte a lžící vydlabejte vnitřní část se semeny. Očistěte kořenovou zeleninu,cibuli i česnek. Do hrnce trochu oleje a osmahněte na něm mrkev (1 mrkev ponechte stranou),…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Poctivá fazolačka

Poctivá fazolačka

Potřebné ingredience

250 g barevných fazolí 1 větší cibule 3-4 brambory 1-2 klobásy 1 lžíce sádla mletá paprika 2 lžíce hladké mouky mletý kmín bobkový list 4 kuličky nového koření sůl pepř špetka majoránky

Postup přípravy

Fazole den předem namočíme do studené vody. Druhý den ji v téže vodě s bobkovým listem a novým kořením uvaříme do měkka. Nakrájenou cibuli osmažíme na sádle dozlatova. Přidáme…

Zobrazit více...
POLÉVKY
Minestrone

Minestrone

Potřebné ingredience

kousek másla, mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Nebo celer nebo petržel. loupaná rajčata z plechovky, zeleninový bujón, luštěniny cizrnu nebo fazole . těstoviny - flíčky, nastrouhaný sýr

Postup přípravy

na kousku másla orestuji zeleninu - nakrájím mrkev, cuketu, kedluben a hlávkové zelí. Lze použít i něco navíc, dle aktuálních chutí a zásob. Můžete přidat i klasickou polévkovou…

Zobrazit více...

Kategorie