Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Potřebné ingredience
2 zralé camemberty 1 hustá kysaná smetana 50 g měkkého másla 1 cibule svazek pažitky mletý pepř 2 lžičky papriky sladké nebo pálivé 1 lžička drceného kmínu sůl
Postup přípravy
Máslo vyšleháme se zakysanou smetanou, přidáme vidličkou rozmačkaný camembert, jemně nakrájenou cibuli a pažitku, okořeníme kmínem, paprikou, pepřem a osolíme. Vše důkladně…
Sýrová pomazánka
Potřebné ingredience
2 měkké sýry obdelníkové, 3 vejce na tvrdo ,1-2 kyselé okurky, 1 malá cibule, 1/2 pomazánkového másla,10-20 dkg obyčejného salámu, sůl podle chuti
Postup přípravy
Do mísy dáme sýry a pomazánkové máslo. Přidáme okurky na drobno nakrájené, cibulina drobno nasekanou obyčejný salám na jemno nakrájený ( muže se semlít na masovém strojku ) a…
Pomazánka z moravanky
Potřebné ingredience
1malá moravanka, 25 dkg gothaj, 2 madetky ( nebo 4 trjuhelníčky jakého kli sýra), 2 lžíce majolky.
Postup přípravy
Moravanku scedíme vyndáme stiplavou papriku a semeleme. Gothaj taky semelem. Přidáme k moravance se sýrem a 2 lžícemi majolky a zamícháme. Podáváme s pečivem.
Sloní žrádlo
Potřebné ingredience
40 dkg měkkého salámu, 1 větší cibule, 2 kyselé okurky, Pojivo: 1 lžíce oleje, 1 lžíce rajského kečupu, 2 kostky cukru, 1 lžíce hořčice plnotučné, 1 velká majolka,.
Postup přípravy
Salám semeleme na masovém strojku, cibli nakrájíme na kousky okurky na kostičky.Pojivo : olej ,majolku ,kečup, hořčicia kosky cukru smícháme dohromady. Zahřejem na plotně aby se…
Hermelínová pomazánka
Potřebné ingredience
Hermelín , 1/2 kávové lžičky paprika pálivá, vejce , 1 kávová lžička sladká paprika, 1 kávová lžička plnotučná hořčice, 1 majolka
Postup přípravy
Vejce necháme uvařit na tvrdo. Hermelín rozkrájíme na prkénku na malé kostičky. Menší cibuli zbavíme slupky a pokrájíme jí na drobno stejně jako vejce. Ochutíme 1 kávovou lžičkou…