Bombová nátierka z údenej makrely
Potřebné ingredience
* 2 filety z údenej makrely * 2 PL čerstvá petržl.vnat * 100 ml kysla smotana * asi 2 čl steril.chrenu * štava a kora z 1/2 citrona * čerstve mlete korenie * asi 2 ks jarna cibulka na drobno nakrajana * sol * ml.č.korenie * štipka cukru * balsamico ocot * olivový olej * bagety alebo žemle
Nátierka z plesňového syra
Potřebné ingredience
* 200 g plesnový syr (encián) * 80 g mäkké maslo * 2 PL kysla smotana * sol * mleté čierne korenie * 1/2 čl ml.červena paprika * pažítka nasekaná
Postup přípravy
Maslo vymiešame so smotanou a pridáme na malé kúsky nakrájaný syr.Dochutíme koreninami.
Paté z kačacej (kuracej) pečienky
Potřebné ingredience
500 g kačacej pečienky (može byt aj kuracia),2-3 platky slaninky,asi 2 PL kačacej masti alebo masla,1 vačšia cibula,petržlenova vnat,provensalske korenie,2-3 stručky cesnaku,2 bobkové listy,sol (podla chuti),korenie
Postup přípravy
Postup je velmi jednoduchý,a kto ma rad taketo veci,tak si určite pochutí na domacej paštéte.Takže slaninku si nakrajame na kocky,cibulu tiež a spolu orestujeme na kačacej masti…
Mrkvovo-syrová pomazánka
Potřebné ingredience
2-3 mrkvy,150 g tvrdeho syra,1-2 stručky cesnaku,1/2 tatarskej omačky,1/2 kyslej smotany,korenie
Postup přípravy
Mrkvu,syr a cesnak postruhame na malych slzičkach a vymiešame s tatarskou a smotanou.Dochutíme.Kto chce zdravšiu,može si dat napr.biely jogurt.Vyborna na chlebíčky ,očká ..