ZELNÁ POMAZÁNKA OD KAMARÁDA
Potřebné ingredience
1 sklenice kysaného zelí (0,7l), 5 natvrdo uvařených vajíček, 3 kostky měkkého sýru (např. Apettita), 2 ks středně velké cibule, 300 g šunky nebo měkkého salámu (např. Junior), 250 ml tatarské omáčky
Postup přípravy
Z uvařených vajíček vyjmeme žloutky, které rozmačkáme s měkkým sýrem do pasty a vmícháme tatarskou omáčku, důkladně promícháme a potom přidáme jemně nasekanou cibulu, na drobné…
Pomazánka na topinky z dýně HOKKAIDO
Potřebné ingredience
Dýně – cca 0,5 kg/i se slupkou a bez středu- jen dužinu/, 1 celý malý rajský protlak, asi lžíce sojové omáčky/ty tmavé,ta je nejlepší/, větší cibule, 1-2 špetky sladké či pálivé papriky a soli
Postup přípravy
Dýni nakrájíme i se slupkou bez jader na kostičky a cibuli na kostičky a osmahneme spolu na oleji, poprášíme paprikou/dávám jen sladkou, k vůli dětem asi 1 KL/, přidáme jeden…
Pomazánka s mrkví a kari
Potřebné ingredience
1 pomazánkové máslo, 2 lžíce tatarky, 2 mrkve, pepř, sůl, na špičku lžičky kari
Postup přípravy
Pomazánkové máslo smícháme s tatarkou, s nahrubo nastrouhanými mrkvemi, osolíme, opepříme, dáme kari a kdo má rád salám tak třeba i 20 dkg nahrubo nastrouhané šunky. Nám to ale…
Lehčí verze pochoutkového salátu
Potřebné ingredience
20 dkg pomazánkového másla 1 malá majonéza (v sáčku) 2 obdelníky apetita 1/2 lžičky cukru pepř, sůl konzerva hrášku 20dkg měkkého salámu na nudličky 2 jarní cibulky (event. pórek nebo cibule)
Postup přípravy
Vyšleháme pomazánkové máslo, majonézu, apetito, cukr, pepř a sůl. Potom k tomu přimícháme okapaný hrášek, měkký salám nakrájený na nudličky nebo nastrouhaný na hrubém struhadle a…
Nivová pomazánka s brokolicí
Potřebné ingredience
150g brokolice, 1 tučný tvaroh ve vaničce, 120g nivy, sůl, 2 lžíce másla, sušený česnek podle chuti, podle potřeby ev. trochu mléka
Postup přípravy
Růžičky brokolice uvaříme v páře nebo ve vodě a nasekáme najemno. Změklé máslo vyšleháme s tvarohem, solí a česnekem. Přidáme nastrouhanou nivu a nakonec vmícháme brokolici.
Pomazanka alá Humr
Potřebné ingredience
file celer mrkev citron majonéza kečup sůl pepř
Postup přípravy
File si uvaříme v osolené vodě.Po vychlapdnutí rozmačkáme a smícháme s majonézou.Uvařime si celer po vychladnutí nastrouháme spolu s mrkví a dáme citronovou štavu,dle chuti.Kečup…
Domácí paštika z kuřecích jater
Potřebné ingredience
Kuřecí játra 500 g ,Máslo 150 g , Česnek 2 stroužky , Cibule - menší 1 ks , Tymián 2 snítka , Koření pěti vůní - půl lžičky , Sůl 1 lžička, Černý pepř - 2 špetka , Smetana - 2 lžíce ( může a nemusí být) Rozmarýn 2 snítky a trochu do paštiky - zbytek použijeme na ozdobu 2 větvičky
Postup přípravy
Játra očistíme a odblaníme. Na pánvi osmahneme cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháme chvilinku provonět. Přidáme játra - osmahneme do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná)…
Rybí pomazánka s celerem-jednoduchá, rychlá, chutná :-)
Potřebné ingredience
Jakákoliv ryba-filé-cca 3 kostky, 1 tvaroh 250 g, 1 větší balení žervé bez příchuti, pažitka, celer-cca 1/4 malého celeru, sůl, malá cibule, ocet, lžička hořčice (obyč nebo kremžská).
Postup přípravy
Rybu (pokud byla zmrazená, tak rozmrazenou) hodím do trochy vařící vody se solí a trochou octa-lžička stačí, krátce povařím-5 minut, víc není třeba, vyndám, nechám vychladit. Do…