Vampíří strach
Postup přípravy
2 hrnky strouhaného sýra
3 lžíce majolky
4 stroužky česneku (i víc)
2 lžíce mléka
sůl
Promícháme majolku a strouhaný sýr. Nepatrně zředíme mlékem a…
Šunková pěna
Postup přípravy
6 lžic másla
šálek smetany
sůl
pepř
200 g šunky
1/2 lžičky sladké papriky
Do změklého másla postupně vmícháme smetanu a ušleháme hladkou pěnu. Osolíme ji,…
Škvarková pomazánka
Postup přípravy
Škvarky
1 cibule
majonéza
sůl
pepř
Škvarky rozmixujeme, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a rozmícháme s majonézou. Dochutíme solí a pepřem.
…
Ševcovský mls
Postup přípravy
500 g měkkého salámu
100 g majolky
1 cibule
2 sterilované okurky
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
lžíce jemného kečupu
lžíce worchesteru
Sloní mlsanec
Postup přípravy
2 lžíce octa
2 lžíce kečupu
2 lžíce hořčice
2 lžíce oleje
1 velká cibule
500 g špekáčků
párků nebo měkkého salámu
4 sterilované okurky
1 majolenka nebo…
Rybí pomazánka s avokádem
Postup přípravy
1 avokádo
1 sardinky v oleji
1 cibule
1 citron
200 g nízkotučného tvarohu
4 rajčata a čerstvé papriky
pažitka
sůl
Avokádo oloupeme a rozmačkáme, …
Provensálská pomazánka
Postup přípravy
200 g Lučiny
1 lžíce másla nebo ramy
2 stroužky česneku
cca 20 černých oliv
sůl
oregáno dle chuti
Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou…
Pomazánka z tuňáka
Postup přípravy
2 plechovky tuňáka v oleji
1 středně velká cibule
2 lžíce majonézy (lepší je light)
2 lžíce hořčice
1 lžíce kečupu
1 vejce uvařené natvrdo
1 měkký sýr
sůl
Pomazánka z tresčích jater
Postup přípravy
100gr. másla
tresčí játra z konzervy
citrónová šťáva
půl litru mléka
lžíce hrubé mouky
kousek cibule
lžička sekané pažitky
Uvaříme kašičku z mléka a mouky…
Pomazánka z krabích tyčinek
Postup přípravy
krabí tyčinky
vejce
bílý jogurt
majonéza
hořčice
mrkev
kyselá okurka
vegeta
pažitka nebo pórek.
K nadrobno nasekaným krabím tyčinkám přidáme…