Pórková pomazánka
Potřebné ingredience
1 tenký pórek, 100 g Lučiny, 100 g pomazánkového másla (možno nahradit tvarohem), sůl (může být i bylinková nebo česneková), v případě potřeby na naředění trochu řidší kysané smetany, syrovátky, kefíru, podmáslí nebo mléka
Postup přípravy
Pórek nasekat na drobno.
Pomazánkové máslo a Lučinu spolu v misce vymíchat do hladka, v případě potřeby upravit hustotu přidáním řidší kysané smetany, syrovátky, kefíru,…
Bagel s tvarohovou pomazánkou s lososem
Potřebné ingredience
* NA BAGEL: 500 g pšeničné chlebové mouky,10 g soli, 20 g cukru, 240 ml vlažné vody, 20 g másla, 5 g čerstvého droždí, 1 vejce + 1 další vejce na potření, něco na posyp (semínka, mák ... nemusí být nic); * NA POMAZÁNKU: 250 g polotučného tvarohu, 100 g uzeného lososa, ½ limetky, 1-2 lžíce čerstvého kopru, 1 jarní cibulka, sůl, bílý pepř
Postup přípravy
BAGELY:
V jedné menší misce smíchat mouku + sůl + cukr, v další malé misce rozšlehat jedno vejce a v další nechat rozpustit máslo (nesmí být horké).
Ve větší míse…
Domácí máslo
Potřebné ingredience
smetana
Postup přípravy
Samozřejmě ideální je domácí smetana, ale protože ne vždy je možnost jí získat, může posloužit i kupovaná - měla by být pasterovaná (ne UHT) a bez stabilizátoru (používá se…
Šunková pěna s riccotou
Potřebné ingredience
200 g šunky, 30 g másla (nebo margarínu), 250 g ricotty, sůl, pepř
Postup přípravy
Šunku a máslo vložit do robotu a promixovat do hladka (pokud nemáte přístroj, který by vám šunku tak rozmixoval, stačí jí nastrouhat na jemném struhadle).
K rozmixované…
Tvarohová pomazánka - pestrá
Potřebné ingredience
250 g tvarohu, 2 mladé mrkve, 50 g krůtí nebo kuřecí šunky, 50 g tvrdého sýra (gouda, eidam, čedar), 1 vejce uvařené natvrdo, 1 lžička plnotučné hořčice, pažitka, sůl, pepř
Postup přípravy
Mrkev, vejce i sýr nastrouhat najemno.
Šunku pokrájet na malé kousky.
Pažitku posekat najemno.
Všechno smíchat, dle chuti osolit a opepřit.