Škvarková pomazánka
Potřebné ingredience
75dkg namletých škvarků ,1/2 sklenička leča ,4 lžíce vegety ,2 kapie ,15dkg plnotučné hořčiče ,2 feferonky
4 vejce
Postup přípravy
Vše smícháme napěchujem do skleniček a sterilizujem při 90°C 20 minut
POMAZÁNKA ZA 5 MINUT....
Potřebné ingredience
pomazánkové máslo,
rybičky se zeleninou (mohou být i v tomatě) - nejlepší je tuňákový salát Mexico
Postup přípravy
Do misky si dáme pomazánkové máslo a rybičky. Všechno zamícháme a hned můžeme natírat na pečivo. Výborné jsou jednohubky.
Skvělá bůčková paštika
Potřebné ingredience
2kg bůčku,5vajec,1gril.koření,4stroužky česneku,sůl,pepř
Postup přípravy
Bůček pomeleme,přidáme koření,promícháme a naplníme do menších skleniček.Nedáváme až úplně po okraj.Vaříme asi hodinu a půl.
Výborná pomazánka z uzené makrely
Potřebné ingredience
1 makrela, 1 lučina ( nebo podobný produkt ), kousek másla, 1PL plnotučné hořčice, 1 stř.cibule, sůl, pepř
Postup přípravy
Rybu pořádně vykostíme a se všemi přísadami vložíme do mixéru. Vyšleháme téměř do pěny a dochutíme dle chuti solí a pepřem.
jarní ředkvičková pomazánka
Potřebné ingredience
* Lučina
*trojúh.sýr
*ředkvička
*šunka
*máslo
*jarní cibulka
*sůl
Rychlá pomazánka pro nečekanou návštěvu i jako rychlá…
Potřebné ingredience
Pomazánkové máslo-křenové,jakákoliv játrovka,okurek,sůl,pepř,toustový chléb,hořčice
Postup přípravy
Utřeme pomaz.máslo s játrovkou,nakrájenou okurku,sůl,pepř,hořčice-pokud je to moc husté kápnu vodu z okurek.Natíráme na upeč.tousty.Vřele doporučuji skvělá chuťovka.Zdobím…
Tuňáková pomazánka light
Potřebné ingredience
Přísady: 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 1 balení lučina (linie), lžička hořčice, jarní cibulka, petržel, pažitka, sůl, pepř.
Postup přípravy
Postup: Cibulku a bylinky nakrájíme, tuňáka okapeme a vše důkladně smícháme dohromady, lze přidat i nakrájené vajíčko natvrdo.
Pomazánka chutná dobře i samostatně jako salát.
Pohánková pomazánka
Potřebné ingredience
Přísady: 110 dg pohankové krupice
1 tvaroh
1 lučina
2 stroužky česneku
1 cibule
1 jogurt
pepř, sůl
citrónová šťáva
Postup přípravy
Postup: Pohanku uvařit , nechat vychládnout. Rozmixovat tvaroh , lučinu,přidáme citrónovou
šťávu , osolit,opepřit a přidat nakrájenou cibuli , rozmačkaný česnek a jogurt.
Bulharka
Potřebné ingredience
100g kabanosu
100g vařených brambor
100g kys. okurek (nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle)
100g cibule ( na kostičky )
2 lžíce hořčice
2 lžíce tatarky
2 lžíce kečupu ( může být klíďo více je to lepší )
1 rajský protlak
sůl, pepř
Postup přípravy
-vařené brambory a kabanos se pomelou na mlýnku a pak se vše smíchá dohromady, je to skoro jak z obchoďáku.
Česneková s mrkví
Potřebné ingredience
pomazánkové máslo,3 trouhelníčky sýru, sáček majonézi hellmans,česnek mrkev
Postup přípravy
máslo +sýr +majonézu zamícháme, ( můžeme přidat i nastrouhaný eidam),prolisovaný česnek (podle chuti),nastrouhanou na jemno mrkev,já přidávám i pórek ,cibuli a pažitku