Ševcovský mls
Potřebné ingredience
500 g měkkého salámu, 100 g majolky, 1 cibule, 2 sterilované okurky, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 lžíce plnotučné hořčice, lžíce jemného kečupu, lžíce worchesteru, 3 kostky cukru
Postup přípravy
Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky cukru svaříme. Po vychladnutí zamícháme do umletého salámu a přidáme majolku.…
Provensálská pomazánka
Potřebné ingredience
200 g Lučiny, 1 lžíce másla nebo ramy, 2 stroužky česneku, cca 20 černých oliv, sůl, oregáno dle chuti
Postup přípravy
Lučinu utřeme s máslem, v případě potřeby zředíme trochou mléka, přidáme prolisovaný česnek, nasekané černé olivy, okořeníme oreganem a osolíme. Mažeme na pečivo, nejlépe čerstvou…
Falešná humrová pomazánka
Potřebné ingredience
400 g rybího filé, 2 majolky, 1 jablko, 1 cibule, 1 lžíce kečupu, citrónová šťáva, sůl a pepř
Postup přípravy
Rybí filé vaříme asi 12 minut do měkka. Uvařené filé nakrájíme na drobné kousky. Jemně nakrájené jablko i cibulku přidáme k rybímu masu. Také přidáme zbývající ingredience: kečup,…