Celerová pomazánka
Potřebné ingredience
celer, vařená vejce, zavařené okurky, tvrdý sýr, tatarka
Postup přípravy
Celer, uvařená vejce, okurky a tvrdý sýr nastrouháme na jemné nudličky a promícháme s tatarkou. Podle chuti můžeme přisolit.
Věstonická pomazánka
Potřebné ingredience
měkký salám, tvrdý sýr, natvrdo uvařené vejce, pórek, majonéza, bílý jogurt
Postup přípravy
Salám, sýr a vejce nastrouháme najemno, pórek nadrobno nakrájíme. Vše smícháme a podle potřeby přidáme majonézu a bílý jogurt.
Hermelínová pomazánka
Potřebné ingredience
hermelín, menší cibule, natvrdo uvařené vejce, malá vanička majonézy (dle potřeb), 1 lžíce plnotučné hořčice, sladká paprika
Postup přípravy
Vejce a hermelín nastrouháme najemno (hermelín je dobré dát na chvíli do mrazáku, aby se lépe strouhal), přidáme najemno nakrájenou cibuli, majonézu, hořčici a papriku. Vše…