Játrová paštika na pomerančích
Potřebné ingredience
Porce: 6-8 SUROVINY: 500g drůbežích jater, 1 lžíce kachního sádla, 1 červená cibule, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 1 panák brandy nebo pomerančového likéru, 4-5 snítek tymiánu, sůl, pepř
Postup přípravy
Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra…
Jogurtina
Potřebné ingredience
Porce: cca 750g SUROVINY: 2x500g bílého Selského jogurtu Hollandia, 250g měkkého tvarohu
Postup přípravy
Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod v lednici odkapávat.…
Máslo (živočišné)
Potřebné ingredience
Čerstvý chléb namazaný máslem a posypaný mořskou solí nebo bylinkami. Kdo by odolal? V dnešní době máme v obchodech k dostání nepřeberné množství všelijakých kostek, které se více či méně podobají máslu. Každý jistě potvrdí, že nejchutnější je čerstvé. Jakmile si ho doma vyrobíte sami, už nebudete chtít kupované ani vidět. Domácí výroba másla není nijak složitá, ačkoliv domácí máslo není levnější než kupované, tak chuť a hřejivý pocit z vlastní šikovnosti je k nezaplacení. No a co je tedy k výrobě másla potřeba? Tyčový šlehač s vysokou nádobou, jemný cedník, gumové jednorázové rukavice a samozřejmě smetana ke šlehání (alespoň 2 balení, cca 400-500g). Nejlepší je smetana domácí, ale pro nás, kteří tuto možnost nemají, je naštěstí i varianta pasterizované smetany (jen se, prosím, obloukem vyhněte smetanám ošetřeným UHT).
Postup přípravy
Šlehačku nalijeme do nádoby a pomocí tyčového mixéru budeme šlehat a šlehat. Pokud máte samostatný mixér a nemusíte u něj celou dobu stát, stihnete si při přípravě másla uvařit…