Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Pomazánky

Přidat recept
POMAZÁNKY
Játrová paštika na pomerančích

Játrová paštika na pomerančích

Potřebné ingredience

Porce: 6-8 SUROVINY: 500g drůbežích jater, 1 lžíce kachního sádla, 1 červená cibule, 1 pomeranč, 2 stroužky česneku, 1 panák brandy nebo pomerančového likéru, 4-5 snítek tymiánu, sůl, pepř

Postup přípravy

Játra opláchneme pod studenou vodou, necháme důkladně okapat a očistíme od blan. Cibulku pokrájíme nadrobno a dáme restovat na rozpuštěné sádlo. Jakmile zesklovatí, přidáme játra…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Jogurtina

Jogurtina

Potřebné ingredience

Porce: cca 750g SUROVINY: 2x500g bílého Selského jogurtu Hollandia, 250g měkkého tvarohu

Postup přípravy

Jogurty promícháme s tvarohem, přendáme do jemného sítka, položíme na misku, kam nám bude kapat syrovátka. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme 24hod v lednici odkapávat.…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Máslo (živočišné)

Máslo (živočišné)

Potřebné ingredience

Čerstvý chléb namazaný máslem a posypaný mořskou solí nebo bylinkami. Kdo by odolal? V dnešní době máme v obchodech k dostání nepřeberné množství všelijakých kostek, které se více či méně podobají máslu. Každý jistě potvrdí, že nejchutnější je čerstvé. Jakmile si ho doma vyrobíte sami, už nebudete chtít kupované ani vidět. Domácí výroba másla není nijak složitá, ačkoliv domácí máslo není levnější než kupované, tak chuť a hřejivý pocit z vlastní šikovnosti je k nezaplacení. No a co je tedy k výrobě másla potřeba? Tyčový šlehač s vysokou nádobou, jemný cedník, gumové jednorázové rukavice a samozřejmě smetana ke šlehání (alespoň 2 balení, cca 400-500g). Nejlepší je smetana domácí, ale pro nás, kteří tuto možnost nemají, je naštěstí i varianta pasterizované smetany (jen se, prosím, obloukem vyhněte smetanám ošetřeným UHT).

Postup přípravy

Šlehačku nalijeme do nádoby a pomocí tyčového mixéru budeme šlehat a šlehat. Pokud máte samostatný mixér a nemusíte u něj celou dobu stát, stihnete si při přípravě másla uvařit…

Zobrazit více...

Kategorie