Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Banánová granola

Banánová granola

Potřebné ingredience

5 ks banánov, 5 hrnčekov jemných ovsených vločiek, 10 PL kokosového tuku,10 PL medu, kokos, semienka a orechy podľa chuti, soľ

Postup přípravy

Recept z knihy Moje skvelé jedlo.

POSTUP v obrázkoch:

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sušené maso JERKY

Sušené maso JERKY

Potřebné ingredience

Maso, koření, podložka, ostrý tenký nůž. Na marinádu - sójová omáčka, worcester

Postup přípravy

Recept na sušené maso je spíš jen jako inspirace, protože je na každém, aby si ten svůj top recept našel sám. Sušené maso lze dělat ze všech druhů mas ( hovězí, vepřové, kuřecí,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Křupavý Knäck burger s modrým sýrem

Křupavý Knäck burger s modrým sýrem

Potřebné ingredience

Na 4 porce potřebujeme ½ balení RACIO Knäckebrotu multigrain, 1 balení sýru s modrou plísní (například Nivy), 200 gramů pomazánkového másla, 1 balení sýru Brie nebo Hermelín, 1 hrst lístků rukoly a 1 hrst vlašských oříšků.

Postup přípravy

Nejprve na struhadle nastrouháme modrý sýr najemno a vyšleháme ho s pomazánkovým máslem. Vznikne pomazánka, kterou ukládáme mezi chlebíčky RACIO Knäckebrot multigrain, zdobíme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM

Potřebné ingredience

Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.

Postup přípravy

Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.

Postup:

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Jáhlové placky

Jáhlové placky

Potřebné ingredience

400g uvařených jáhel (ve slané vodě na kaši), asi 300g hrubé mouky (záleží, jak je hustá jáhlová kaše), 1 vejce, sůl, pepř

Postup přípravy

Vychladlou kaši smícháme s ostatními surovinami, na pomoučeném vále vyválíme slabé placičky, které pečeme na pánvi vytřené přepuštěným máslem. Lze péct i v troubě, ale jsou tužší.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
PEČENÁ CHERRY RAJČÁTKA

PEČENÁ CHERRY RAJČÁTKA

Potřebné ingredience

maličká rajčátka, olivový olej, pepř, sůl, česnek, rozmarýn, tymián

Postup přípravy

vše v pekáčku promíchat a dát péct na 200 stupňů asi 20-30 minut, super chuťovečka a studené ještě lepší

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a parmezánem

SUPER CHUŤOVKA-LILEK zapečený s mozzarellou a…

Potřebné ingredience

Ingredience: 1-2 kusy většího lilku, 200 g mozzarelly (nebo polotvrdého tvrdého sýru), 30 g strouhaného parmezánu. Ingredience na šťávu z rajčat: 500 g zralých rajčat,1 stroužek česneku, 1 KL sušeného oregana, 3 PL olivového oleje, sůl.

Postup přípravy

Postup práce:

Lilek nakrájíme na kolečka (výška 1 cm) a po obou stranách ogrilujeme na pánvičce.
Kolečka pak vyskládáme na plech s pečícím papírem, posolíme a polijeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou smetanou

TĚSTOVINY FETTUCCINE s uzeným lososem a zakysanou…

Potřebné ingredience

Ingredience-dávka pro 1 osobu: 100 g hladké mouky, 1 vejce, špetka soli. Ostatní ingredience: 100 g uzeného lososa, 100 g zakysané smetany, sekaný čerstvý kopr.

Postup přípravy

Připrava širokých nudlí fettuccine:

Mouku nasypeme na vál, vytvoříme hromádku a v ní důlek pro vajíčko a sůl.
Vypracujeme těsto-pokud bude tužší, můžeme přidat pár kapek…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Játrová paštička

Játrová paštička

Potřebné ingredience

8 plátků RACIO chlebíčků multigrain, 400 g kuřecích jater, 250 ml smetany ke šlehání, 3 střední cibulky, 4 lžíce rostlinného oleje, 50 ml brandy, sůl, pepř, polníček, 150 g zavařených cibulek.

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nahrubo a orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme najemno nakrájená kuřecí játra a společně dusíme doměkka. Osolíme a okořeníme, podlijeme brandy, které…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SMAŽENÝ KVĚT dýně Hokkaido s náplní

SMAŽENÝ KVĚT dýně Hokkaido s náplní

Potřebné ingredience

Ingredience: Na těstíčko-trochu hladké mouky, vody, piva, soli, 1 vejce (nemusí být). Do náplně podle počtu květů- kousky mozarelly a řezy sardelových filetek. Ke smažení-olej. Na přílohu-čerstvý zeleninový salát, plátky rajčat.

Postup přípravy

Postup práce:
V misce si předem připravíme hustší těstíčko, které na 30 minut vložíme do ledničky.
Čerstvě utržené květy vložíme na okraj talířku, stopkami do středu, které…

Zobrazit více...

Kategorie