Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Úžasná strouhanková omeleta

Úžasná strouhanková omeleta

Potřebné ingredience

Tuto omeletu doporučuji vyzkoušet. Je nadýchaná, hotová za chviličku a můžete na ni dát cokoliv, co máte rádi. Nejlépe chutná s čersvou zeleninkou. Na dvě omelety potřebujeme: 4 vrchovaté lžíce strouhanky, 4 vejce, sůl, pepř, sladká paprika, olej na smažení. Na ozdobu: hořčice, kečup, zelenina podle chuti (cibule, rajčata, paprika, pórek....), strouhaný sýr. Kdo má rád, může posypat šunkou nakrájenou na kostičky nebo jiným salámem či uzeninou.

Postup přípravy

Z vajec, strouhanky, soli, pepře a sladké papriky umícháme těstíčko. Naběračkou nalejeme do rozpáleného oleje a roztáhneme na placku. Pečeme z obbou stran do zlatohněda, což je za…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Křupavé kuřecí nugetky pečené v troubě

Křupavé kuřecí nugetky pečené v troubě

Potřebné ingredience

Inspirovala jsem se receptem ze slovenského MMB od paní Lubice http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=7915, u níž najdete i přesně nafocený postup. Na přípravu nugetek potřebujeme: kuřecí prsa, smetanový bílý jogurt, balíček paprikových čipsů, curry koření (nebo jiné podle chuti)

Postup přípravy

1. Maso nakrájíme na menší "nugetky" a naklepeme.

2. Do jedné misky si dáme jogurt rozmíchaný s kořením. Do druhé rozdrcené čipsy. Maso nejdříve obalíme v jogurtu a pak v…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Slaný cibulový závin - skvělá večeře nebo chuťovka pro návštěvy

Slaný cibulový závin - skvělá večeře nebo chuťovka pro…

Potřebné ingredience

1 balíček listového těsta, 4 středně velké cibule, olej nebo máslo, 3 vejce, 1 zakysaná smetana, sůl, pepř, vejce na potření

Postup přípravy

1. Cibuli jemně pokrájíme a osmahneme na másle (je lepší) nebo oleji.

2. V misce rozšleháme vejce, přidáme smetanu, osolíme a opepříme. Tuto směs přidáme k cibuli a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vynikající domácí křenová pochoutka

Vynikající domácí křenová pochoutka

Potřebné ingredience

Nesrovnatelná chuť s kupovaným dochucovadlem. Skvěle se hodí k masu, uzeninám, jako základ omáček a k mnoha dalším pokrmům. Vše co potřebujeme je: 2 dcl strouhaného křenu, 3 malé "panáky" oleje, 1 malý "panák" octa, 3 lžičky cukru, trocha soli a vody

Postup přípravy

Křen běžne roste na zahradách a polích. Sbírá se na podzim (září až listopad), případně na jaře (březen až květen). Kořen se uchovává čerstvý v chladu a vlhku.

Kořen…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Čertovská topinka - po čertech dobrá

Čertovská topinka - po čertech dobrá

Potřebné ingredience

Chléb, kuřecí prsíčka, cibule, olej, curry, grilovací koření, čertovská omáčka, sýr na strouhání, česnek

Postup přípravy

1. Cibuli pokrájíme nadrobno a necháme na oleji zesklovatět.

2. Kuřecí prsíčka nakrájíme na malé kostičky a promícháme se solí, curry kořením a grilovacím kořením.

3…

Zobrazit více...

Kategorie