Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
Sušená rajčata, naložená v oleji

Sušená rajčata, naložená v oleji

Potřebné ingredience

Nepřezrálá, pevná zdravá rajčata, mořská sůl, bylinky dle chuti, česnek, kvalitní olej

Postup přípravy

Rajčata nakrájet na 1 cm silné plátky, naskládat na sušičku, posypat mořskou solí. Sušit podle potřeby / já sušila 24 hod, některá i 48 hod/. Do čisté vymyté menší skleničky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
SÝROMÁNIE

SÝROMÁNIE

Potřebné ingredience

Sýry dle chuti

Postup přípravy

Romadúr: \r\nROMADÚR S VEJCI: Sýr Romadúr nakrájíme na centimetrové kousky a položíme na zahřátou a máslem vymazanou pánev. Posypeme kmínem a krátce na slabém ohni zahříváme. Když…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Rychlá zapečená sýrová dobrota

Rychlá zapečená sýrová dobrota

Potřebné ingredience

4 vejce, 20 dkg eidamu, 10 dkg šunky - dala jsem Debrecínku, koření Oregáno, olej + strouhanka. Obměnám se meze nekladou: lze přidat Nivu, suchý salám pro pikantnější chuť = záleží na chuťových buňkách kuchaře.

Postup přípravy

Zapneme troubu na 230°C. Než se nám vyhřeje nastrouháme sýr (na jemno), přidáme na kostičky pokrájenou šunku a smícháme se 4 rozkvedlanými vajíčky.
Vymažeme si malé mističky,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Cuketový koláč - slaný

Cuketový koláč - slaný

Potřebné ingredience

1/2 hrnku hladké mouky, 1/2 hrnku hrubé mouky, 1/2 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 4 celá vejce, 40 dkg cukety (jedna velká), 15 dkg gothaje, 15 dkg sýra (30%), 4-5 stroužků česneku (dávám 3), sůl, majoránka, pepř - dle chuti.

Postup přípravy

Natrouháme cuketu a sýr a přidáme ostatní suroviny a vše smícháme. Salám nakrájíme na malé kostičky. Česnek prolisujeme. Vše dáme do vymazaného pekáčku (lze i na pečící papír) a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové orgie

Sýrové orgie

Potřebné ingredience

Inspirace

Postup přípravy

S Ý R O V É
O R G I E










ROMADUR
ROMADUR S VEJCI: Sýr Romadúr nakrájíme na centimetrové kousky a položíme na zahřátou a máslem…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Cukeťák neboli nádivka s cuketou

Cukeťák neboli nádivka s cuketou

Potřebné ingredience

Na velký plech bylo použito: 80dkg cukety nahrubo nastrouhané, 20 dkg slaniny na kostky, 20dkg měkkého salámu na kostky, 30 dkg nastrouhaného sýra Eidam, 8 rohlíků na kostky, 2 hrsti polohrubé mouky (může se dát i hrubá mouka nebo dětská krupička) + 1 prášek do pečiva, mléko dle potřeby - cca 1 hrneček, 6 vajec, 6 stroužků česneku, 2-3 PL (ne úplně vrchovaté) koření do mletých mas - nejraději používám koření Adžika, ale lze dát i jakoukoli "Vegetu", pak už nesolíme

Postup přípravy

Cuketu po nastrouhání vymačkáme, abychom se zbavili přebytečné vody, pak vše smícháme dohromady, na plech rozetřeme asi 2-3 cm vrstvu a pečeme dozlatova cca hodinku při 180°C.

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
čerstvý domácí sýr

čerstvý domácí sýr

Potřebné ingredience

5l mléka - domácího nebo z mlékomatu, 1 jogurt nebo kasaná smetana (musí obsahovat jen mléko a jogurtovou kulturu) hollandia nebo dokonce jeden druh jogurtu v lídlu, 0,5 ml sýřidla a velká polévková lžíce soli. Nářadí: teploměr (může být i zavařovací pokud je od 30°C), cedník používám plastový, dlouhý nůž

Postup přípravy

Mléko nepasterizuji pouze ohřeji na 35-38°C při pasterizaci se ztrácí z mléka spousta užitečných živin. V misce rozmíchám jogurt s trochou mléka a vliju do ohřátého mléka a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
domácí tvarůžky (výroba)

domácí tvarůžky (výroba)

Potřebné ingredience

1 kg !!nízkotučného!! tvarohu (měký balený jako máslo) , 1-2kolečka originál olomouckých tvarůžků (zbytek balíčku sníte), 3 pol.lžíce soli, podle chuti můžete dát i kmín (není podmínkou)

Postup přípravy

Tvaroh, opravdu nízkotučný z jiného to nejde, dáme do mísy !ne kovové! ke které máme poklici (aby vás to neodstěhovalo k sousedům) přidáme sůl a na drobno nakrájená kolečka…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
obložená mísa

obložená mísa

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

*

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Domácí šunka  :)

Domácí šunka :)

Potřebné ingredience

Maso: Vepřové: plecko, kýta. Lze i z masa králičího, krůtího, kuřecího. Dají se i různé druhy masa namíchat. Já používám: 0,6 kg plecka (z toho 0,1 kg mleté nebo nadrobno pokrájené - nutné pro dobré spojení ), 8 g rychlosoli Praganda ( sehnáno v Teta drogerii ), 9 g soli, 6 g cukru ( dávám třtinový ), 0,6 dcl vody

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky o velikosti max. cca 2 x 2 cm. Připravíme si vodu a směs solí a cukru. Maso dáme do mísy a hnětáme ( robotem ). Za neustálého hnětání přisypáváme solící…

Zobrazit více...

Kategorie