Večeře pro 4 osoby do 50,-Kč!!!!! Možno i jako příloha…
Potřebné ingredience
1 středně velké zelí, 3 centimetrové plátky anglické slaniny nakrájené na kostičky, 2 lžíce oleje, 1 cibule, kmín, sůl
Postup přípravy
Zelí si nakrájíme na jemno - na tenčí kousíčky. Dáme do pekáče. Přidáme na jemno nakrájenou cibulku. Osolíme (asi 2 lžičky), přidáme kmín, a olej. Vše řádně promícháme. A dáme do…
Pikantní směs
Potřebné ingredience
½ kg kabanosu hrubého (Jedňoťácký)
1 sklenice okurek
10 ks cibule, může být i s natí
1 ks rajský protlak
½ sklenice kečupu sladkého
Sůl, pepř, chilli paprička
Můžou být i 4 papriky (kápie)
Postup přípravy
Návod: Osmažíme nakrájený kabanos na kostičky. Přidáme nakrájenou cibuli a smažíme dohromady. Přidáme nakrájené okurky a podusíme. Postupně přidáváme rajský protlak, kečup, sůl,…
Nakládaný Hermelín klasik a nakládaný hermelín jemně…
Potřebné ingredience
400 g Hermelínu,
100 g cibule,
2 stroužky česneku,
1 dl oleje,
1 červená pálivá paprika,
nové koření, celý pepř, bobkový list
_____________________________
Druhý recept
4 hermelíny,
9 stroužků česneku,
2 pálivé papričky,
na špičku nože sladké nebo pálivé papriky,
15 kuliček jalovce,
10 kuliček černého pepře,
10 kuliček zeleného pepře,
2 kávové lžičky tymiánu,
1 kávová lžička rozmarýnu,
2 bobkové listy,
olej
Postup přípravy
Sýr nakrájíme na 6 - 8 dílků, vložíme do skleněné nádoby spolu s pokrájenou cibulí, česnekem a paprikou. Zalijeme olejem, dobře uzavřeme a necháme v chladu 6 - 10 dnů uležet.
_…
Utopence podle Fany Kadlecové
Potřebné ingredience
M N O Ž S T V Í
do zavařovací láhve
S U R O V I N Y
špekáčky
cibule
voda
ocet
kuličky pepře
mletý pepř
feferonka
bobkový list
plnotučná hořčice
Postup přípravy
Nálev: voda, ocet (asi 1/3 vody), kuličky pepře, feferonku, bobkový list. Necháme dojít k varu, odstavíme a necháme zchladnout. Plnotučnou hořčici smícháme s mletým pepřem.…
Niva se šlehačkou
Potřebné ingredience
kelímek smetany ke šlehání, cca 200 g nivy, Hradecké tyčinky solené
Postup přípravy
Smetanu ke šlehání nalijeme do nádoby na šlehání, přidáme nastrouhanou nivu a obojí společně ušleháme do ztuhnutí smetany. HOTOVO !!! My doma podáváme s tyčinkami, kdy si každý…
Žemlové lívanečky
Potřebné ingredience
4-5 starších housek2-3 vejce250 ml mléka100-150 m měkkého salámusůl, pepř, petržel
Postup přípravy
Housky nakrájejte na tenké plátky a zalijte vejci rozšlehanými v mléce, které ochutíte solí, pepřem a petrželkou. Housky nechte chvíli nasáknout. Přidejte měkký salám nakrájený na…
Smaženky
Potřebné ingredience
2-3 vejce
20dkg sýra v celku
15dkg měkkého salámu v celku (šunka lepší)
1/2 cibule
případně petrželka
veka
Postup přípravy
nastrouháme sýr a salám, cibuli, přidáme k tomu vejce a utvoříme hustou kaši. tu mažeme na plátky veky. Smažíme z namazané strany. Ozdobíme kečupem, kyselou okurkou a kolečkem…
s brambůrkama a grilovacíma tyčinkama
Potřebné ingredience
brambory, tyčinky na grilování, cibule, rajčata, paprika, mozzarela, gril. koření, sůl, smetana
Postup přípravy
Do pekáčku nakrájíme brambory i se šlupkou, grilovací tyčinky, ( nestihly jsme ugrilovat, tak se teď hodí ) rajčata, cibuli a papriku, okořeníme. Zakápneme troškou oleje ( stačí…
Směs na topinky
Potřebné ingredience
5 cibulí, houby, 5 paprik ,ostrý kečup,1 raj.protlak,1/2lžičky kari
Postup přípravy
cibuli podusit přidat na kostky podušené houby a papriky na vše nalijeme ostrý kečup a raj.protlak a 1/2lžičky kari(můžeme sterilovat asi tak 15-20min.)
Lutenice - něco k masíčku
Potřebné ingredience
Vařené brambory, rajčatový protlak, cibule, feferonka, sůl , pepř,česnek a trochu oleje.
Postup přípravy
Brambory nastrouháme najemno, přidáme zbývající suroviny a důkladně promícháme.Podáváme jako přílohu k minutkám.