Silvestrovský guláš
Potřebné ingredience
vejce 6 ks
cibule 1 ks
kabanosu 500 dkg
podle chuti:
česnek 3 stroužky
sůl
ocet
kečup
mletý černý pepř
Postup přípravy
Recept na jednoduchý a přitom nevařený silvestrovský guláš. Výborně se na něj pije.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nasekáme nebo nakrájíme na…
Sýrové kuličky
Potřebné ingredience
majonéza 5 lžic
mandle 75 g
pepř mletý
eidam 175 g
nať celerová
paprika mletá 1 lžička
cibulka lahůdková 1 ks
omáčka chilli
sýr plísňový 175 g
Postup přípravy
Oba sýry nahrubo nastrouháme, celerovou nať i lahůdkové cibulky posekáme najemno, vmícháme do sýra a rozetřeme. Okořeníme chilli, přidáme majolku nebo jogurt, promícháme a podle…
Pestré toasty
Potřebné ingredience
kečup
pepř mletý
veka
sýr strouhaný 100 g
paprika mletá
paprika červená 1 ks
paprika zelená 1 ks
maso moravské uzené 200 g
česnek
olej
sůl
cibule 1 ks
Postup přípravy
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme proužky nakrájené papriky, prolisovaný česnek a kečup. Osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut. Potom vmícháme na proužky…
Trojhránky tří chutí
Potřebné ingredience
listové těsto 1 balíček
na ozdobu:
provensálské koření 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
koření na pečené kuře 2 lžíce
na potření:
vejce 1 ks
podle chuti:
sůl
Postup přípravy
Vynikající chuťovka k přátelskému posezení s vínkem.
Dobře vychlazené listové těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky, ze…
Vejce plněná sýrem
Potřebné ingredience
vejce 8 ks
na ozdobu:
kečup
bazalka 3 lístky
náplň:
lučina 160 g
podle chuti:
mletý černý pepř
Postup přípravy
Tato vejce jsou velice dekorativní a hodí se k silvestrovské party. Můžeme je plnit i jinými ingrediencemi. Recept je na 16 půlek vajec.
Vejce uvaříme během 8 - 10 minut a…
Šunkové rolky s křenovým krémem
Potřebné ingredience
sůl
petrželka
šunka
smetana 125 ml
pepř mletý
křen strouhaný
tvaroh jemný 100 g
salát listový
Postup přípravy
Tak toto je tradiční předkrm na české Vánoce. Většina z nás ho vynechává, ale když už slavnostní večeře, tak proč ne předkrm.
Tvaroh našleháme, přidáme nastrouhaný křen,…
Utopenci
Potřebné ingredience
400 g špekáčků
4 ks cibule
1 ks malé feferonky
4 lžíce Jemný kečup Hellmann´s
15 lžic vody
5 lžic octa
4 lžíce oleje
4 lžíce worchesterské omáčky
1 lístek bobkového listu
1 ks nového koření
špetku chilli koření
špetku soli
špetku pepře
Postup přípravy
Všechny přísady na nálev 5 minut vaříme. Do vychladlého nálevu vmícháme Jemný kečup Hellmann´s. Uzeninu a cibuli nakrájíme na kolečka, klademe střídavě do zavařovací sklenice,…