Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Chuťovky

Přidat recept
CHUŤOVKY
SLANÉ KOLEČKA Z NIVY

SLANÉ KOLEČKA Z NIVY

Potřebné ingredience

24 dkg hladké mouky
24 dkg plísňového sýru NIVA
20 dkg másla

Postup přípravy

Sýr i máslo nastrouháme, uděláme těsto. Necháme odležet (i přes noc).
Vyválíme plát (asi 3 mm silný), potom vykrajujeme kolečka (můžou být i jiné vykrajovačky).
Potřeme…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Kuřecí prsíčka s mangem

Kuřecí prsíčka s mangem

Potřebné ingredience

hladká mouka 2 lžíce
mletý bílý pepř
hrubě mleté ořechy 75 g
olej 2 lžíce
sůl
vejce 1 ks
mango 1/2 ks
žampiony 100 g
kuřecí prsa 250 g

Postup přípravy

Nápadité a chutné jednohubky z kuřecího masa a exotického ovoce.
Kuřecí prsíčka omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Nejdříve je obalíme v hladké…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Silvestrovský guláš

Silvestrovský guláš

Potřebné ingredience

vejce 6 ks
cibule 1 ks
kabanosu 500 dkg


podle chuti:
česnek 3 stroužky
sůl
ocet
kečup
mletý černý pepř

Postup přípravy

Recept na jednoduchý a přitom nevařený silvestrovský guláš. Výborně se na něj pije.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená vejce zchladíme, oloupeme, nasekáme nebo nakrájíme na…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Potřebné ingredience

majonéza 5 lžic
mandle 75 g
pepř mletý
eidam 175 g
nať celerová
paprika mletá 1 lžička
cibulka lahůdková 1 ks
omáčka chilli
sýr plísňový 175 g

Postup přípravy

Oba sýry nahrubo nastrouháme, celerovou nať i lahůdkové cibulky posekáme najemno, vmícháme do sýra a rozetřeme. Okořeníme chilli, přidáme majolku nebo jogurt, promícháme a podle…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Pestré toasty

Pestré toasty

Potřebné ingredience

kečup
pepř mletý
veka
sýr strouhaný 100 g
paprika mletá
paprika červená 1 ks
paprika zelená 1 ks
maso moravské uzené 200 g
česnek
olej
sůl
cibule 1 ks

Postup přípravy

Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme proužky nakrájené papriky, prolisovaný česnek a kečup. Osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut. Potom vmícháme na proužky…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Trojhránky tří chutí

Trojhránky tří chutí

Potřebné ingredience

listové těsto 1 balíček


na ozdobu:
provensálské koření 2 lžíce
mletý kmín 1 lžíce
koření na pečené kuře 2 lžíce


na potření:
vejce 1 ks


podle chuti:
sůl

Postup přípravy

Vynikající chuťovka k přátelskému posezení s vínkem.

Dobře vychlazené listové těsto vyválíme na velmi tenký plát, ze kterého ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky, ze…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Vejce plněná sýrem

Vejce plněná sýrem

Potřebné ingredience

vejce 8 ks


na ozdobu:
kečup
bazalka 3 lístky


náplň:
lučina 160 g


podle chuti:
mletý černý pepř

Postup přípravy

Tato vejce jsou velice dekorativní a hodí se k silvestrovské party. Můžeme je plnit i jinými ingrediencemi. Recept je na 16 půlek vajec.

Vejce uvaříme během 8 - 10 minut a…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Šunkové rolky s křenovým krémem

Šunkové rolky s křenovým krémem

Potřebné ingredience

sůl
petrželka
šunka
smetana 125 ml
pepř mletý
křen strouhaný
tvaroh jemný 100 g
salát listový

Postup přípravy

Tak toto je tradiční předkrm na české Vánoce. Většina z nás ho vynechává, ale když už slavnostní večeře, tak proč ne předkrm.

Tvaroh našleháme, přidáme nastrouhaný křen,…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Potřebné ingredience

3 hermelíny, 2 skleničky Kunovjanky, celý pepř, bobkový list, nové koření, feferonky, olej, cibule

Postup přípravy

Hermelíny si nakrájíme na měsíčky, smícháme s vymačkanou zeleninou, cibuli, pepřem, bobkovým listem, novým kořením, olejem, namačkáme do sklenky, která se dá šroubovat, nahoru…

Zobrazit více...
CHUŤOVKY
Smažená játra s mandlemi

Smažená játra s mandlemi

Potřebné ingredience

300 g jater, 3 pórky nebo cibule s natí, 4 str.česneku, mletý kmín, špetka zázvoru, špetka cukru, 1/2 lžičky vegety, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic oleje na osmažení:
Na obalení masa: 2 lžičky solamylu a voda na rozředění.
Pro přilepšení mandlové lupínky

Postup přípravy

1. Játra nakrájíme nadlouhé a tenké nudličky, v misce je promícháme se solamylem rozmíchaným ve vodě. (!!!! Nepřidávejte vejce ani kalkohol, játra by zhořkla)
2. Na rozehřátou…

Zobrazit více...

Kategorie