Rychlé a chutné dobrůtky,přišlo mi majlíkem,opravdu…
Potřebné ingredience
POTŘEBNÉ PŘÍSADY na 10 kusů: 2 balení listového těsta, 5 hermelínů nebo stříbrňáků (fantastický je pikantní Vltavín), 20 plátků šunky, kečup, 1 vejce na potření, sezamové semínko. Z jednoho těsta ale klidně uděláte 6 kusů.
Postup přípravy
POSTUP PŘÍPRAVY
Vyválíme si na pomoučněném vále listové těsto a rozkrájíme na obdélníky. Položíme šunku, potřeme kečupem,potom rozkrojený hermelín nebo jiný sýr na polovinu…
nakládaný hermelín
Potřebné ingredience
na dvě půllitrové flašky: 4 malé hermelíny (sedlčanské) ml.sladká paprika provensálské bylinky (Kotányi-rozmarýn, tymián, bazalka, estragon, saturejka) čerstvý ml. pepř celý černý pepř celý zelený pepř 4 bobkové listy nové koření 5 stroužků česneku 1 velká červená cibule 6 steril. chilli papariček sterilovaná kapie (proužky) slunečnicový olej
Postup přípravy
V misce si smíchám mletou papriku s provensálskými bylinkami a mletým pepřem.
Hermelíny podélně rozkrojím a ještě přepůlím.
Česnek nasekám na jemné plátečky, cibuli nakrájím…
Niváče
Potřebné ingredience
Rohlíky,mléko,niva
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kostičky,zalejeme mlékem,nastrouháme nivu a zamícháme,tvoříme karbenátky a smažíme na oleji.Možno přidat porek nebo nakrájenou petrželku.Obalíme ve strouhance…
ANANAS NA KARAMELU
Potřebné ingredience
Kompotovaný ananas, 1 velká vrchovatá lžíce cukru krystal nebo krupice,
Postup přípravy
Na pánev nalijeme 1/2 plechovky šťávy z ananasu. Šťávu přivedeme do varu a nasypeme ananas, který cca 1 minutu restujeme. Na konec nasypeme cukr a necháme ho zkaramelizovat za…
Ženská na zahryznutie
Potřebné ingredience
Saláma, párky, cibuľa, korbáčiky, mrkva, pečivo a niečo na zahriatie
Sušenky z ovesných vloček
Potřebné ingredience
4 hrnky ovesných vloček 2 hrnky kokosu rozinky dle chuti, mohou být i ořechy 1/2 hrnku oleje 1 salko
Postup přípravy
Vše smícháme dohromady a na pečící papír na plech tvoříme kuličky, které zploštíme. Hmota je dost mazlavá, takže je nutné mít při tvarování kuliček mokré ruce. Pečeme v předehřáté…