Kapustník - koláč z kyslej kapusty - zelí RYCHLOVKA
Potřebné ingredience
pol 0,7l pohara kyslej kapusty - zeli, 1 vajicko, 1/2 hrnceka mlieka, 1/2 hrnceka oleja, sol, PDP, polohruba muka, cesnak.
Postup přípravy
Ja som robila do tortovej formy, tak som si to trochu prisposobila a robila z polovice flasky :-) ostatne prisady treba prisposobit aby sme mali cesto "prijemnej" kvality …
domací musli-děkuji KLÁŘE
Potřebné ingredience
400 g vloček,200 g rozinek Jumbo,200 g sušených meruněk,100-200 g mandlí,lískových oříšků,200 g sušených banánu,200 g sušených brusinek,3 lžíce slunečnicoveho oleje, lžíce medu
Postup přípravy
V míse smíchej vločky. Nasekej oloupané mandle, přisyp k vločkám. V hrníčku smíchej tekutý med a olej, promíchej s vločkama. Nasypej na plech, rozprostři a strč do předehřátý…
Zdravé chipsy
Potřebné ingredience
brambory, sůl, koření dle chuti trochu oleje a mikrovlnou troubu
Postup přípravy
Nakrájejte brambory na plátky a vyskládejte je na talíř pokapejte trochou oleje a posolte je. Můžete požít koření. Dejte s talířem do mikrošky a nastavte na 2-3 minuty z každé…
slovenské pagáče rychlovka
Potřebné ingredience
tendle recept dělat zesnulý strýc a všichni jsme se mouhly napráskat do puknutí 600g hladká mouka, 300g mleté škvarky, sůl, lžíce octu, 2vejce, lžíce sádla kvásek 250ml mléko, lžička cukru, kostka kvasnic vejce na pomazání
Postup přípravy
nejprve zadělám kvásek, v druhé míse prosyju mouku, dibek osolím a přidám vše co je uvedené pak vymýsím a nechám cca 30min kynout, pak na vále několikrát rozválím a překládám a…
Preclíky
Potřebné ingredience
250ml mléka, 13g droždí, 500g hladké mouky, 1/2 - 3/4 lžičky soli, 50g oleje, 1 malé vejce, 10 - 15g cukru. Hrubá sůl nebo kmín na posypání
Postup přípravy
Z mléka, cukru a droždí necháme vzejít kvásek, poté zaděláme vláčné těsto. Nenecháváme kynout a hned motáme preclíky. Preclíky dáme do vroucí vody a necháme je "povařit"…
Kynuté kornouty se zeleninovým salátem
Potřebné ingredience
Na kornouty: 250 ml vlažné vody 3 lžíce másla (rozpustit) 21 g čerstvého droždí (půl kostky) nebo balíček instaního droždí (7g) 500 g polohrubé mouky 10 g cukru 10g soli Rajčatový salát: rajčata, eidam, šunka, vejce, jogurt , trošku majonézy, sůl, pepř
Postup přípravy
Strašně jednoduché, viděla jsem jako inspiraci někde na FB, bez receptu, tak jsem to zkusila podle svých osvědčených receptů. Uděláme těsto v pekárně, prvně tekuté přísady, potom…
le bruschette aneb topinka s rajčatky
Potřebné ingredience
starší chleb,česnek,bazalka,rajčata,pepř sul
Postup přípravy
Bruschette můžeme připravit z jakehokoliv chleba,důležité je aby byl naprosto křupavý,super opečený ba i spálený jak Vám ho podají v italské pizzerii...
Já chleb opýkam na…
Mrkvová kolečka - chuťovka k vínu
Potřebné ingredience
400 g polohrubé mouky, 200 g jemně nastrouhané mrkve, 250 g Hery, 1 prášek do pečiva, špetka soli.
Postup přípravy
Na vále zpracujeme těsto a vyválíme na plát silný asi ½ cm. Vykrajujeme kolečka, pokládáme je na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a v…
Tyčinky se sýrem Niva
Potřebné ingredience
Na těsto:200g hl mouky,200g sýru Niva ,200g tuku Héra ,1 žloutek Na potření : 1 vejce, na posypání červenou papriku nebo kmín.
Postup přípravy
Z hladké mouky nastrouhané Nivy ,tuku Héra a žloutku vypracujeme hladké těsto.To rozválíme na tloušťku 5 mm.Rádýlkem nakrájíme tyčky o rozměru 2 x 9 cm.Tyčinky rozložíme na plech…
Bramborové pagáčky
Potřebné ingredience
Inspirací mi byl recept paní Pavlíny ID 276220, které tímto děkuji, ale protože některé věci, jako třeba tavený sýr, vegetu ani margarín doma nemáme, trochu jsem si ho upravila (i množství přísad jsem zredukovala na polovinu a bylo toho až až-4 plechy. Takže potřebujeme: 600g brambor uvařených ve slupce, 500g hladké mouky, 1 žloutek, 1 máslo, menší polévkovou lžíci soli, kousek tvrdého sýra-cca 100g, pepř, půl kelímku kysané smetan,y vejce na potření, půl kostky droždí, může být smažená sušená cibulka, něco na posyp-len, sezam, kmín, mák, slunečnici, hrubozrnnou sůl...a malinko oleje.
Postup přípravy
Brambory oloupat a nastrouhat na jemném struhadle (nebo pomlet), na vále zpracovat společně se všemi ostatními přísadami včetně droždí-nedělá se kvásek. Šlo by to i v pekárně, ale…