MĚKKÉ BRAMBOROVÉ PLÁTKY ZAPEČENÉ SE SÝREM
Potřebné ingredience
Suroviny na 1 osobu: 3-4 střední brambory varného typu „B“, plátek másla, 150 g strouhaného eidamu 1 stroužek česneku, 1 lžíci kečupu, sůl.
Postup přípravy
Po babiččiných opékaných česnekových bramborách, vkládám nově další snadnou úpravu chutných bramborových plátků, tentokrát zapékaných se sýrem v troubě.
Postup:
PLNĚNÉ PARMEZÁNOVÉ MISKY-JAKO PERFEKTNÍ PŘEDKRM
Potřebné ingredience
Suroviny na 1 mističku: 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, olej na vymazání pánvičky. Suroviny do náplně: Plátky ředkviček, okurky, grilované cukety, vařené kuřecí maso, sýr mozarella, růžová majonéza (jemně obarvená kečupem, může být ještě dochucená citronem a solí), koktejlová rajčátka, lístky polníčku a rukoly, pár kapek olivového oleje a balzamikového octa, sůl.
Postup přípravy
Výhoda tohoto italského receptu spočívá v tom, že suroviny do parmezánových misek (košíčků), je možné zvolit dle vlastní volby, fantazie a surovin, které jsou k dispozici i doma. …
PLNĚNÝ SLANÝ KOLÁČ S PARMEZÁNOVOU PŘÍCHUTÍ
Potřebné ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 150 másla, 3 polévkové lžíce jemného krystalového cukru špetka soli. Slaná náplň: 250 g baleného tvarohu, 2 polévkové lžíce strouhaného parmezánu, 100 g tvrdého sýru nakrájeného na kostičky, 100 g pikantní uzeniny nakrájené na malé kostičky, 1 celé vejce, sůl, pepř, feferonka (nemusí být)
Postup přípravy
Parmezán je dobře znám svou nasládlou chutí a vůní a patří především do pravého italského „risotta“ nebo špaget „Carbonara“. Ale právě pro jeho typickou chuť je skvělé ho přidat i…
KOLÁČ Z LISTOVÉHO TĚSTA PLNĚNÝ SÝREM A ŠUNKOU-VÝBORNÁ…
Potřebné ingredience
Suroviny: Balíček listového těsta, 200 g tvrdého sýru na strouhání, 200 g šunky, vejce na potření koláče.
Postup přípravy
Proč si občas nezpestřit jídelníček třeba slaným koláčem v podobě plněných závinů, stočených do koláčové formy. K tomu nejlépe poslouží listové těsto, minimum ingrediencí a…
KŘEHOUČKÉ ZÁVITKY Z LISTOVÉHO TĚSTA - SLADKÉ I SLANÉ
Potřebné ingredience
Suroviny: Balíček listového těsta, 1 vejce na potření závitků. Na sladkou náplň: meruňková marmeláda, džem. Na slanou náplň: A/ výběr surovin na potření těsta - kečup, hořčice, sardelová pasta, ostré čatní, křenová pěna … B/ Výběr surovin do náplně - tvrdý sýr, mozarella, balkánský sýr, šunka, losos, tuňák, syrečky, plísňové sýry, párek, klobása…
Postup přípravy
Pro blížící se oslavy konce roku jsou plněné závitky z listového těsta - s dobře zvolenou a chuťově sladěnou náplní - dokonalá volba.
Postup: Viz obrázkové přílohy.
Křupavé tyčinky-rychle připravené, bleskově snězené
Potřebné ingredience
Suroviny: 1 balení listového těsta, 1 celé vejce, sůl, na posypání - podle vlastní volby.
Postup přípravy
Jistě všichni známe tyčinky i jiné tvary vykrajované z listového těsta, posypané a upečené buď se sýrem, nebo oříšky, celým kmínem, zrníčky, hrubou solí, ale také pokapané…