Veriohukaiset - krvavé palačinky
Potřebné ingredience
4dl krve (ideálně vepřová nebo hovězí, seženete v některých řeznictví), 4dl mléka, 4dl žitné mouky, 1 vejce, 1 lžíce tmavého sirupu, špetka bílého pepře, půl lžičky soli, špetka majoránky, máslo
Postup přípravy
Smíchejte krev s mlékem, přidejte všechny ostatní suroviny kromě másla a umíchejte dokonale hladké těsto (konzistence stejná, jako na klasické palačinky). V pánvi nechte rozpustit…
Karjalanpiiraat - finské pirožky
Potřebné ingredience
NÁPLŇ: 2 hrnky vody, 1 hrnek rýže, 2 hrnky mléka TĚSTO: Půl hrnku vody, 1 lžička soli, 1 hrnek žitné mouky, čtvrt hrnku bílé hladké mouky
Postup přípravy
NÁPLŇ: Nejprve si připravte náplň. Do hrnce dejte 1 hrnek rýže, 2 hrnky vody a přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, vařte 20 minut za občasného míchání. Až se všechna…