Zostalo vám zemiakové pyré? Urobte si slovenské…
Potřebné ingredience
Cesto: 500 g polohrubej muky,1/2 kocky droždia,1čl cukru,1 čl soli,2 pl oleja,asi 2 dcl teplej vody Plnka:zemiakové pyré,sol,kôpor,opražená cibulka,trocha bryndze (nemusí byt)
Pečené paradajky s bylinkami naložené v oleji
Potřebné ingredience
asi 1 kg paradajok,1,5 čl soli,0,5 dcl oliv.oleja,čerstvé bylinky (šalvia,bazalka ,tymián),1 čl hnedeho cukru Nálev: olivový olej,plátky cesnaku
Čipsy z mikrovlnky
Potřebné ingredience
zemiaky,sol,olej
Postup přípravy
Zemiaky nakrajame na tenké pláty (používam struhadlo na uhorky ).Sklenený tanier z mikrovlnky riadne umyjeme,osušíme a dobre pomastíme olejom.Naukladáme platky zemiakov (len…
Syrové koláčiky -vegetky
Potřebné ingredience
Cesto:1/2 kg múky polohrubej, 250g palmarínu, 2 čajové lyžičky prášku do pečiva , 1 čajová lyžička cukru prášk., 1 čl soli, 2 dcl vlažného mlieko Plnka: 200g masla, 300g strúhaneho syra údeneho, 1 čajová lyžička papriky červenej mletej, Na posypanie: vegeta bez glutamanu
Postup přípravy
Prísady na cesto zmiesime a vypracujeme nelepive cesto.Plnku spravíme zmiešaním masla ,syra a papriky. Cesto rozdelíme na tri časti a vyvalkame,potrieme plnkou ,zavinieme ako…
Hubovo-syrovo-špenátové quesadillas
Potřebné ingredience
* tortilly * * tvrdý syr * * špenát * * šampiony * * trochu masla
Bramborové pagáče
Potřebné ingredience
Cesto: 500 g hl.muky,1 vajce,80 ml oleja,1/2 kocky droždia, asi 3/4 čl soli,3-3,5 dcl tepleho mlieka Plnka: 3 v šupke uvarene zemiaky,sol-podla chuti,korenie,trošku ml.červenej papriky,trošku tymianu (nemusí byt), 1/2 kocky hery ,vajíčko na potretie,rasca
Domáca mozzarella
Potřebné ingredience
2 l kravského mlieka,1 čl kyseliny citronovej,1/2 čl syridla
Vrstvený burek so špenátom a fetou
Potřebné ingredience
Cesto: 2 šalky hl.muky,150 ml mlieka,50 ml vody,1/2 čl inst.droždia,1 pl oleja,1/2 čl soli Plnka:udusený špenat,feta syr,šunka rozpustene maslo na potieranie,vajíčko,semiačka
Fougasse -provensálsky plnený chlebík
Potřebné ingredience
Suroviny A:200 g hl.muky,50 g polohr.muky,1/2 čl cukru,1/2 čl soli,1/2 čl inst.droždia,1,5 dcl teplej vody,10 g rozpusteneho masla Suroviny B:1 červena cibula,asi 2 platky slaninky,100 g tvrdeho syra Suroviny C: štipka čierneho korenia,štipka soli,1/2 čl sušeneho tymianu,1/2 čl sušenej bazalky, (alebo zmes provensalskeho korenia) ,2 pl oliv.oleja
Škvarkovníky
Potřebné ingredience
500 g hl.muky špecial,1 1/2 čl soli,500 g pomletych alebo najemno nasekanych škvariek,1/3 roztopenej hery,1 PL octu,1 vajce,1/2 kocky droždia,asi 150-200 ml mlieka,1 vajce na potretie
Postup přípravy
Zo všetkych prisad (okrem škvariek) vypracujeme polotuhé cesto ,rozvalkame ho a natrieme mletymi škvarkami po celej ploche.Cesto zložíme spodok,vrch,lavu a pravu stranu preložíme…