Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Červený rybíz a lá brusinky

Červený rybíz a lá brusinky

Potřebné ingredience

1 kg rybízu,voda,ocet,cukr ,skořice,hřebíček

Postup přípravy

1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz,promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru ,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Švestková povidla

Švestková povidla

Potřebné ingredience

3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa

Postup přípravy

3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Potřebné ingredience

na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru

Postup přípravy

Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jablečná povidla podle mojí babičky

Jablečná povidla podle mojí babičky

Potřebné ingredience

10 l oloupaných jablek,1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová,

Postup přípravy

Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka ....
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo…

Zobrazit více...

Kategorie