Červený rybíz a lá brusinky
Potřebné ingredience
1 kg rybízu,voda,ocet,cukr ,skořice,hřebíček
Postup přípravy
1/4 litru vody a 1/4 litru octa svaříme a vhodíme omytý rybíz,promícháme a po cca půl minutě scedíme přes síto.650g cukru ,1 a 1/2 dcl vody,1 celá skořice a 10ks hřebíčku + rybíz…
Švestková povidla
Potřebné ingredience
3a1/2 kg švestek,3/4 kg cukru, 2dcl octa
Postup přípravy
3 a půl kg švestek vyloupat do pekáče husáku, zasypat 3/4 kg cukru a zalít necelými 2 dl octa. Nechat 24 hodin stát, potom můžeme umlít nebo rovnou dát do trouby a zapnout zespoda…
Hrušková povidla
Potřebné ingredience
na 3 kg hrušek použijeme 500 g jablek a 500 g sypkého cukru
Postup přípravy
Hrušky s jablky omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince a nakrájíme na kousky. Dáme je do hrnce a rozvaříme na hustou kaši, přidáme cukr a ještě chvíli povaříme. Směs vložíme do…
Jablečná povidla podle mojí babičky
Potřebné ingredience
10 l oloupaných jablek,1 kg cukru,4 lžíce octa,skořice,kyselina benzonová nebo sorbová,
Postup přípravy
Na dno hrnce se dá ocet a cukr,na to přidáme nakrájená a oloupaná jablka ....
Když se rozvaří a zhoustnou dáme půl kávové lžičky skořice a na špičku nože kyselinu benzovou nebo…