Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Domácí nakládané kyselé zelí

Domácí nakládané kyselé zelí

Potřebné ingredience

14 kg krouhaného zelí,4 vrchovaté pol. lžíce soli,1/2 bal.deka,2 jablka,6 velkých cibulí,6 ks bobkový list,6 ks nové koření 1 bal. kmínu,6 ks sacharin(sladidlo)

Postup přípravy

Do vaničky si dáme část zelí ,nasypeme sůl,deko,nové koření,kmín a na půlměsíčky nakrájenou cibuli ,vše se zamíchá,až pustí štávu,pak přidáme další zelí a opět promícháme.Necháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky

Okurky

Potřebné ingredience

na 1 skl. větší : 1 ČL soli,1 dcl octa 8 %,1 PL cukru,5 ks sacharinu,3 kul.nové koření,5 kul.pepř celý, 1 ČL hoř.semínko,cibule,kopr,mrkev ..

Postup přípravy

Do čisté sklenice dám cibuli kousek,kopru,mrkev 2 kol.,naskádám okurky omyté,dám další suroviny přímo do sklenice a zaliji vařící vodou,aby byli ponořené okurky a zadělám víčeko a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýně kompot - můj recept

Dýně kompot - můj recept

Potřebné ingredience

1 dýně oranžová nebo bílá , 30 dkg cukr, 1/2 trest annasová,1/2 citonu,3 ks hřebíček,ocet 3 dcl

Postup přípravy

Dýni nakrájím bez jadřince na kousky a dám na 24 h. do vody kam dám 3 dcl octa.20 l kybl

Dám do hrnce naplním kostkama dýně: 6 x pullitrové nádoby (hospodský pulitr)dýně…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Hořčice

Hořčice

Potřebné ingredience

2 kg cukety(bez jader), 1 palice česneku, 2 feferonky, 1 dcl octa, 0,25 l oleje, 13 dkg cukru, 8 dkg soli, 2 PL ml.pepře, 1 malá plnotučná hořčice.

Postup přípravy

Cuketu,česnek,feferonky rozmixovat.Přidat ostatní přísady a dát vařit.Vařit asi 3/4 h..Po vychladnutí zhoustne!!!

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Pivní pes

Pivní pes

Potřebné ingredience

Máslo,2 větší cibule,1 kg rajčat,1 kg paprik,1 1/2 kečeupu,čilli koření,wolčestr

Postup přípravy

Na másle zpěníme cibuli přidáme nakrájené papriky a dusíme.Potom přidáme nakrájená rajčata a opět dusíme,až zelenina změkne,přidáme kečup,čili a wolčestrNecháme přejít varem…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Povidla z jablek

Povidla z jablek

Potřebné ingredience

3 kg jablek,50 70 dg cukru,1 petoza,1 PL kyseliny citr.

Postup přípravy

Oloupaná jablka a odstraněné jádřince,uvaříme v kastrolu ( pekárna) s cukrem,pak se přidá petoza ve které rozmícháme kysel.citr.a vše ještě krátce povaříme,plníme do sklenic.

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Česneková pasta

Česneková pasta

Potřebné ingredience

česnek,tuk 100 %,sůl

Postup přípravy

česnek,polovinu tuku Iva a jednu čtvrtinu soli.

postup: oloupaný česnek umeleme na masovém strojku,utřeme ho se soli do pěny a dáme do rozpuštěného tuku(pozor aby e to…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Dýňová přesnídávka

Dýňová přesnídávka

Potřebné ingredience

1 kg dýně,1/4 l vody,1/2 PL kysel.citronové,20 dkg cukru

Postup přípravy

Dýně se nakrájí a nechá přes noc louhovat + kysel.citr.
Směs se uvaří + 20 dkg cukru ,vše se potom rozmixuje a zahustí 1 pudinkem v 1/8 l vody se prášek rozmíchá a nalije do…

Zobrazit více...

Kategorie