Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

ZELENINOVÁ ČALAMÁDA

Potřebné ingredience

2 1/2 kg bílého hlávkového zelí (čistá váha), 1 kg paprik, 1/2 kg cibule, 1/2 kg mrkve, 30 dkg cukru, 1/2 l octa, 1/2 l oleje, 1 Deko bez kuliček

Postup přípravy

Zelí nakrouháme na nudličky, papriky nakrájíme na proužky, cibuli na tenčí půlkolečka, mrkev nahrubo nastrouhat. Promíchat a přidat cukr, ocet, olej a Deko.....Pořádně promíchat a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
CUKETOVÁ HOŘČICE

CUKETOVÁ HOŘČICE

Potřebné ingredience

2 kg cukety, 1 palice česneku, 2 feferonky, 1dl octa, 2,5 dl oleje, 13 dkg cukru, 8 dkg soli, 2 lžičky pepře, 1 střední plnotučná hořčice

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, zbavíme jadřince a nakrájíme na větší kostky. Přidáme oloupané stroužky česneku, feferonky a ostatní přísady. Vaříme do rozvaření cukety. Pak vše rozmixujeme,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
čalamáda z rajčat

čalamáda z rajčat

Potřebné ingredience

Rajčata

Postup přípravy

Nám když se přemnoží rajčata, dělám úplně jednoduchý proces. Rajčata pokrájím dle velikosti na přiměřené kousky cca čtvrtky. A dám do hrnce opět přiměřené velikosti... nepřidávat…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kozí rohy

kozí rohy

Potřebné ingredience

*

Postup přípravy

Poradíte mi co s kozíma rohama,jak je uskladnit?

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
KEČUP

KEČUP

Potřebné ingredience

2 kg přezrálých rajčat, 1 kg jablek, 0,5 kg cibule, 8 stroužků česneku, 40 dkg cukru, 12 lžiček soli, 2 dcl octa, 1 lžička mleté skořice, 1 lžička pepře, 2 lžičky sladké papriky ... případně 1 feferonka. Do gázy zavážeme: 12 ks nového koření, 12 ks celého pepře, 12 ks hřebíčku a 8 ks bobkového listu

Postup přípravy

Zeleninu a jablka očistíme, nakrájíme na malé kousky, česnek protlačíme Dáme do hrnce se širším dnem (aby se nám dobře míchalo), přidáme všehny ostatní přísady (i to koření v gáze…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Marmelada z rajcat a jablek

Marmelada z rajcat a jablek

Potřebné ingredience

1 kg rajčat, 1 kg jablek 1 kg cukru, 1 vanilkovy cukr 2 pektogely stava ze 2 citronu 6 lzic rumu

Postup přípravy

Nakrájená rajčata jabka vaříme na mírném ohni.az do te doby nez se nerozvari Propasírujeme a přidáme cuk ,pektogel, vanilkový cukr a vaříme az do te doby jak to zacne hostnout …

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Rajcata

Rajcata

Potřebné ingredience

Maminky prosim o recept na domaci kecup i jine recepty z rajcat.Dekuji....

Postup přípravy

Rajcata

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny :-) Tak trošku falešný tataráček :-)

VÝBORNÁ POMAZÁNKA NA TOPINKY nebo omáčka na těstoviny …

Potřebné ingredience

Tuhle pomazánku jsem vymyslela před dvěma dny, původně to měla být omáčka na maso a klidně ji z ní můžete udělat, jen zapojte fantazii :-))) Z tohoto množství uděláte cca 3 přesnídávkové skleničky. Troška oleje, dvě velké cibule, 3 papriky (můžou být různých barev, ale není to nutné), 2-3 zelená rajčátka -asi 100g (nemusí být, ale já mám tak obsypané keříky, že se jim snažím odlehčit :-) 500g zralých rajčat, klidně takových kečupových. 130g nakládaček nejlépe podle znojemského receptu. Dodají pomazánce nepřekonatelnou příchuť. Dále 1 lžíce worchesteru, snítka libečku nebo petřžel, čerstvě mletý pepř, vrchovatá lžíce plnotučné hořčice, zarovnaná kávová lžička cukru a sůl, vegeta, podle chuti. Vodu z okurek taky nevyléváme, ještě ji použijeme :-D

Postup přípravy

Na oleji osmahneme do zlatova cibulku nakrájenou na půl kolečka, přidáme papriky na kousíčky, velice mírně posolíme, aby papriky pustily šťávu a dusíme pod pokličkou cca 10…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kandovaná citrusová kůra

Kandovaná citrusová kůra

Potřebné ingredience

kůra z citrusových plodů (citróny, pomeranče. Z jiných citrusů se nehodí). sůl, voda, cukr.

Postup přípravy

Sušenou kůru namočíme do vody, lehce osolíme. Necháme máčet 2-3 dny, každý den vodu slijeme a znovu osolíme. Třetí den vyloupneme z kůry bílou vnitřní dřeň, kůru dáme do čisté…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
NAKLÁDANÉ PAPRIKY

NAKLÁDANÉ PAPRIKY

Potřebné ingredience

5kg paprik,1 3/4 l vody,1/2 octa,10 dkg oleje = 100g,20 dkg cukru = 200g,8 dkg soli = 80 g,2 bobk.listy,10 kul.nového koření,hořčičné semínko (stačí jeden sáček ) cibule.

Postup přípravy

Všechny přísady vložíme do hrnce kromě cibule a paprik.Papriky si očistíme a nakrájíme dle své libosti.Pak je vložíme do hrnce s lákem a 5.min.povaříme
(voda musí vřít).Pak…

Zobrazit více...

Kategorie