Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Šťáva z květů černého bezu

Šťáva z květů černého bezu

Potřebné ingredience

na 4l vody, 50 květů, 1 citron, 4 kg cukru a 8 dkg kyseliny citrónové

Postup přípravy

vodu přivedeme k varu, přidáme nakrájený citrón a oprané květy, chviličku povaříme, pak odstavíme a necháme 24h stát. Druhý den přecedíme a přidáme kyselinu citr. a cukr,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
švestky ve vlastní šťávě - jako polotovar na koláče, do rýžového nákypu atd. i jen tak k jídlu

švestky ve vlastní šťávě - jako polotovar na koláče,…

Potřebné ingredience

švestky omyjeme, dloupene a zrovna mačkáme vnitřní stranou dolů do sklenic, pokud jsou kyselejší můžeme přidat lžíci cukru a můžeme dát taky lžíci vody...já nedávám. Sterilujeme na 85 stupňů cca 25 min. Vydrží dva roky. Dávám víčka s červenou gumičkou... Foto doplním...

Postup přípravy

...

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Borůvky ve vlastní šťávě

Borůvky ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

na 1 kg borůvek 20 dkg cukru

Postup přípravy

Borůvky promíchat s cukrem, dát do sklenic a nechat 24 hodin stát. Borůvky pustí šťávu a slehnou. Druhý den doplníme z jiné sklenice, aby byly všechny sklenice opět plné,…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cuketová pomazánka na topinky dle Petry B. (Gitty) ID 29074

Cuketová pomazánka na topinky dle Petry B. (Gitty) ID…

Potřebné ingredience

Přidala jsem ještě umleé zelené papriky, oloupaná rajčata, bobkový list, mleté nové koření a mletý pepř. Bude dobrá nejen na topinky, ale i na těstoviny a pod maso. Petro díky za recept!

ZAVAŘENINY
Rajčata ve vlastní šťávě

Rajčata ve vlastní šťávě

Potřebné ingredience

rajčata a to je vše

Postup přípravy

Rajčata omyjeme, oloupeme, nebo nemusíme, pokud to máme třeba na rajskou a stejně ji cedíme přes sítko. Naskládáme do skleniček, hodně to utlačíme, zavíčkujeme a sterilujueme.…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená

Potřebné ingredience

1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 20 dkg cibule, 350 ml octa, 2 lžíce soli, 1/2 l vody, 10 dkg cukru

Postup přípravy

Omytou řepu uvaříme asi 3/4 h. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 min povařit, nakonec přidat červenou…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kopr v sladkokyselém nálevu

Kopr v sladkokyselém nálevu

Potřebné ingredience

nálev: 750 ml vody, 225 ml octa, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli kopr

Postup přípravy

Nálev svařit. Kopr oprat, nechat oschnout a nakrájet nadrobno. Zalít horkým nálevem, skleničky uzavřít a sterilovat 20 minut. Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Je z toho…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Jahody v jahodách

Jahody v jahodách

Potřebné ingredience

maminky, nám jahody zatím ještě nezrají, ale tento recept se letos určitě chystám dělat, tak třeba se Vám taky bude hodit. Vám v nížinách už jahody určitě červenají....... Nemáte s tímto receptem některá zkušenosti?

Postup přípravy

Do sklenic naskládáme očištěné jahody, přidáme cukr, jak jste zvyklí ( 3, max. 3 a 1/2 velkých lžic) a celé to zalijeme rozmixovanýma jahodama horší kvality.

Zavíčkujeme a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborná omáčka nejen na špagety

Výborná omáčka nejen na špagety

Potřebné ingredience

1,5 kg rajčat, 0,5 kg paprik (lepší jsou červené kapie, nebo alespoň napůl se zelenýma), 8 stroužků ( menších) česneku, 3 velké cibule, 5 zrnek nového koření ( nebo mleté), 1 lžička pepře, 1 bobkový list, 1 lžička soli, 2 - 4 lžíce cukru, 3 lžíce octa

Postup přípravy

Zeleninu, česnek a cibuli pokrájíme nadrobno, dáme do kastrolu, přidáme koření a vaříme do zhoustnutí. Pak přidáme sůl, podle chuti ocet a cukr a krátce provaříme. Plníme do…

Zobrazit více...

Kategorie