Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Zavařeniny

Přidat recept
ZAVAŘENINY
Ďábelské tousty

Ďábelské tousty

Potřebné ingredience

2kg papriky,2kg rajčat,7 hlaviček česneků,6 cibulí,10 feferonek,,1 hov.konzerva,1 petol,1/2 balíčku pepře-každý podle sebe,jak to chce silné-peprné

Postup přípravy

papriky,rajčata,česnek,cibuli,feferonky-vše pomeleme a dáme vařit,až voda vyvře.Pepř,hov.konzerva-pomeleme+petol a půl hodiny vaříme.Dáme vše dohromady,osolíme+pepř.Do sklenic a…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Cigánská omáčka-Budulajka

Cigánská omáčka-Budulajka

Potřebné ingredience

2kg rajčat-10dg rozinek -povaříme,rozmixujeme,do této hmoty přidáš:1/2 kg zel.papriky,1/4kg červ.papriky-pokrájené nadrobno,3 kys.jablka(nastrouhat!), 1/2 kgcibule,12dg cukru,2 pol.lžícesoli,1 káv.lžička kari,1káv.lžička pepře,1 káv.lžička červ.papriky,1/3dcl octu.

Postup přípravy

Vříme a mícháme 30 minut,pro barvu přidat1 rajský kečup-nemusíš.Sterilovat 25 min.Je to výborné ke všemu(já to dávám i pod duš.maso) DOBROU CHUŤ

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
HOŘČICE DOMÁCÍ-VÝBORNÁ

HOŘČICE DOMÁCÍ-VÝBORNÁ

Potřebné ingredience

1kg papriky,1kg rajčat,1kg cibule,1 hlava česneku,2 feferonky,2dcl cukr,2dcl oleje,2dcl octu,2dcl plnotuč.hořčice,1 káv.lžička kys.citronové,1 celé deko

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme,vše dohromady dáme a vaříme 1 hodinu.Rozmixujeme ,dáme do sklenic a sterilujeme 10 min. My to děláme každý rok je super!!! dáváme ji do malých sklenic

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Nakládané zelí s koprem (nebo i křenem).

Potřebné ingredience

Kdysi dávno jsem tohle zelí jedla a bylo tak výborné, že jsem se několik let pokoušela sehnat recept. Nakonec jsem si ho vymyslela po mnoha pokusech sama a protože se blíží sezóna nakládání zelí, určitě jej vyzkoušejte, budete nadšené :-))))) Na dvě sklenice 0,7 litru potřebute: 1kilo bílého zelí (čistá váha bez košťálu), 1 větší cibule, 100g cukru krystal, 100g oleje, 15g kopru (cca 4 snítky) nebo 1 šálek strouhaného křenu, 50g deka (nebo stejné množství soli), 35g jablečného octa (pokud dáváte klasický, dejte jej méně, je kyselejší)

Postup přípravy

Zelí a cibuli najemno nakrouháme, přidáme na drobno nakrájený kopr a ostatní ingredience, ve velké míse promícháme a napěchujeme do sklenic. Zavíčkujeme, nezavařujeme, jen necháme…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Čvachťáky - Kvašáky

Čvachťáky - Kvašáky

Potřebné ingredience

Na 10 sklenic či kastrol čvachťáků : 1 l octa, 2 l vody, 30 dkg cukru, 6 dkg soli, 20 ks sladidla, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček celého pepře, hořčičné semeno. Nálev se vaří 10 min. od varu - čvachťáky se zalijí horkým nálevem. Na klasické okurky nálev zchladit, zalít okurky s koprem, cibulí...dle chuti, uzavřít a vařit 7 min. od varu :o) Jsou výborné a nezakalují se !!!

Postup přípravy

Tento recept je vhodný i k zavařování klasických okurek. Jen se zalévají vychladnutým nálevem a zavařují se 7 min. od varu.

Čvachťáky : k okurkám přidávám kopr a cibuli

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Okurky (zavařované v mikrovlné troubě)

Okurky (zavařované v mikrovlné troubě)

Potřebné ingredience

Okurky, mrkev, cibule, kopr, křen + Deko, ocet, cukr, celý pepř, hřebíček, skořice

Postup přípravy

Uvařím nálev ze dvou sáčku Deka - t.j. svařím 3,5l vody a 1l octa, přidám 2 sáčky Deka, 1kousek celé skořice (pokud je moc velký, stačí půl tyčinky), 5 hřebíčků a přihodím hrstku…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
kečup

kečup

Potřebné ingredience

4 kg rajčat,8 velkých nebo 10-12 malých cibuli, 2 dcl octu, 4 polévkové lžíce soli a sladké ml. papriky, 1 kávová lžička skořice, pepře a zázvoru, 3 kávové lžičky hořčičného semene. 12 hřebíčku, 8 zrnek nového koření, 4 bobkové listy.

Postup přípravy

Vše vaříme 2,5 - 3 hodiny, před dovařením přidáme 24 dkg cukru. Vybereme bob. listy a obsah rozmixujeme i s ostatním kořením. Pak propasírujeme plníme do skleniček. Nakonec…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Výborný kečup

Výborný kečup

Potřebné ingredience

25 dkg jablek 25dkg cibule 2 kg rajčat 1,5 dcl octu 8% 1 dcl vody / raději méně, já někdy nedávám vůbec, záleží na tom jaké jsou rajčata/ 1 lžíci soli 15 dkg cukru 2 - 5 feferonek trochu mleté skořice a několik hřebíčku

Postup přípravy

Jablka, cibuli a rajčata nakrájet a rozvařit. Pak rozmixovat a propasyrovat.Teď teprve přidat ostatní přísady a ještě povařit. Délka vaření záleží na rajčatech, kolik obsahovaly…

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Broskvový džem

Broskvový džem

Potřebné ingredience

?

Postup přípravy

kdo poradí jak udělat jednoduše broskvový džem?

Zobrazit více...
ZAVAŘENINY
Kečup...musím se s Vámi podělit !

Kečup...musím se s Vámi podělit !

Potřebné ingredience

1 Kg zralých rajčat, 2 cibule, 4 dkg cukru, malé štamprdle octa , necelá kávová lžička soli, 2 kuličky nového koření, 4 kuličky pepře, 3 lístky bobk.listu.

Postup přípravy

Tenhle kečup mi dnes dala ochutnat jedna sousedka a moc mě zachutnal, tak jsem hned prubla a také se mi povedl, tak se s Vámi dělím o recept. Množství dá tak na 2 skleničky od…

Zobrazit více...

Kategorie