Pomerančový džem
Potřebné ingredience
oloupané a jemně pokrájené pomeranče.............900g, želírovací cukr...............................................2 1/2 odměrky(1 balení)
Postup přípravy
Tato marmoška je jemná a velmi dobrá,dělaná v domácí pekárně.
Navažte ovoce,nasekejte na malé kousky a nebo je propasírujte.
Doplňte želírovacím cukrem.Nepoužívejte…
Zavařovaný bůček
Potřebné ingredience
Bůček, sůl.
Postup přípravy
Bůček nakrájíme na kostičky cca 3x3 cm, osolíme (zhruba tolik, kolik bychom dali soli na množství při přípravě pečeného) a dobře promícháme. Můžeme nechat den uležet. Pak naplníme…
Čalamáda na topinky, k bramboráku....Lahůdka:-)
Potřebné ingredience
1 kg rajčat, 1 kg paprik, 1 kg cibule, plnotučná hořčice střední, 80 g soli, 130 g cukru, 1/2 balíčku mletého pepře, 1/2 l oleje, 2 dcl octa, 1 větší česnek
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kostičky, přimícháme k ní všechny ostatní ingredience, dáme do hrnce, přivedeme k varu a vaříme minimálně hodinu, než se vše pěkně propojí a směs zhoustne.…
Nálev do okurek
Potřebné ingredience
3l vody 2 deka 1l octa 30kuliček sacharinu 60 dkg cukru.
Postup přípravy
Nálev všechny přísady a dáme vařit...vychladnout a zalijeme naložené okurky,sterilizujeme 20-30 minut.
Zavařená červená řepa
Potřebné ingredience
4l vody 50dkg cukru 1l octa 12,5dkg soli pár hřebíčků celý pepř,nové koření červenná řepa plný větší hrnec
Postup přípravy
červená řepa musí být předem uvařená do měkka.Oloupaná,nakrájená na kostky.všechny přísady dáme vařit,potom zalijeme do sklenic s červenou řepou,přidáme trošku kmínu a anýzu a…
Domácí zavařené maso
Potřebné ingredience
2 kg vepřového bůčku i s kůží sůl,kmín celý voda
Postup přípravy
Do papiňáku dáme maso vcelku ,zalijeme vodou a povaříme 1 hodinu,potom vyndáme a pokrájíme na kostky i s kůží,nebo pokrájíme na plátky.Vezmeme sklenice o obsahu 0,7 l a na dno…
@ Bylinkové jehněčí@
Potřebné ingredience
800 g jehněčího hřbetu * 2 lžíce ostré hořčice * 60 g másla * 5 stroužků česneku * petrželová nať * rozmarýn * citrónová šťáva * bílek * strouhanka * 100 ml bílého vína * bílý pepř * sůl
Postup přípravy
Očistěné maso osolíme a přelijeme citrónovou šťávou. Bylinkové těstíčko si připravíme ze směsi nasekané petrželky, hořčice, másla, špetky rozmarýnu, prolisovaného česneku, soli,…
Jablečná povidla
Potřebné ingredience
1/2 kg cukru, 1/4 lt octa a 2 a 1/2 kg jablek
Postup přípravy
Ocet s cukrem necháme přejít varem, jablíčka oloupeme, rozkrájíme na kostičky, přidáme povařený cukr s octem a necháme trošku rozvařit, ne moc. Horké plníme do skleniček a otáčíme…
Pohárové višně
Potřebné ingredience
Višně , Želatinovéhý cukr , vanilkový cukr , rum ,
Postup přípravy
2kg - vypeckované višně - rozvaříme přidáme 1 a půl kg želatinového cukru , 2 vanilkové cukry , 10 lžic rumu .
když je vše rozvařené ( pozor - musí však zůstat kousky višní ,…
Lak na zavařování - nevařený
Potřebné ingredience
ocet, voda, sůl, cukr, nové koření, pepř, hřebíček, petržel, cubule, mrkev
Postup přípravy
20 sklenic 10 sklenic 5 sklenic
ocet 2 l 1 l ½ l
voda 5 l 2,5 l 1,75 l
sůl 20 dkg 10 dkg 5 dkg
cukr 1 kg ½ kg ¼ kg
+ nové koření, pepř, 2 ks…