Višňová marmeláda
Potřebné ingredience
vypeckované višně, želírovací cukr
Postup přípravy
Na kilo třešní je jeden pytlík cukru, třešně v kastrolu rozmixovat ponorným mixérem, smíchat s cukrem a vařit 5 minut. Postup je na tom cukru. Plnit horké do sklenic, které…
Meruňková přesnídávka bez zaváření
Potřebné ingredience
meruňky, hroznový cukr ( moučkový cukr)
Postup přípravy
Inspirovala sem se podle paní irena k. (misiu) ID 157943. Co jde s jablky musí jít i s meruňkami.
Meruňky vypeckujeme, napůlíme a opláchneme. Podlijeme vody a dusíme 20min.…
Orientální salát
Potřebné ingredience
1 kg vypeckovaných meruněk, 0,25 kg cibule, 10 dkg cukru, 2 ks hřebíčku, špetka zázvoru, špetka muškátu, kousek skořice, orientální koření
Postup přípravy
Cibuli nakrájíme na kolečka a spolu s cukrem povaříme v hrnci v cca 3 dl vody, až cibule změkne a zesklovatí. Vložíme meruňky, hřebíček a asi 15 minut povaříme. Přidáme zázvor,…
***NÁLEV NA OKURKY OD TETY EVY***
Potřebné ingredience
4 LITRY VODY,1 LITR OCTA ,2 DEKA ,10 DKG CUKRU,4 DKG SOLI A 80 KUSŮ SACHARINŮ.
Postup přípravy
VŠECHNY INGREDIENCE SVAŘTE A NECHTE VYSTYDNOUT!!!!!!TO JE ZÁKLAD.PAK SI PŘIPRAVTE OKURKY JAKO VŽDY!NA DNO KAŽDÉ LAHVE DEJTE 2 MALÁ KOLEČKA KŘENU,KOPR CIBULI NA PLÁTKY A KOLEČKA…
Rybíz alá brusinky
Potřebné ingredience
1 kg rybízu, 1/4l vody, 1/4l octa, 650g cukru písek, 1,5 dcl vody, skořice, hřebíček
Postup přípravy
1/4l vody s octem uvedeme do varu,přebraný rybíz tím přelijeme a hned zcedíme. 1,5 dcl vody a cukr dáme do hrnce, přivedeme k varu. Až se cukr rozpustí, přidáme rybíz a koření.…
Čatní z meruněk a broskví
Potřebné ingredience
400g broskví(čistá váha bez pecek) 300g meruněk(čistá váha bez pecek) 250g žel.cukru 2:1 75g rozinek 175ml bílého vínného octa(5%) 75ml bílého vina 50g loupaných sekaných mandlí 1PL hořčičného semínka 1KL soli 1/4KL pepře
Postup přípravy
Broskve spaříme horkou vodou schladíme studenou oloupeme vypeckuje a odvážíme 400g,meruňky opláchneme a odpeckuje a navážíme 300g.Pokrájíme je na menší kousky dáme do misky s žel…
Borůvkový džem z pekárny
Potřebné ingredience
650g borůvek(lze nahradit jakýmkoliv ovocem) 450g želírovacího cukru DR.Oetker
Postup přípravy
borůvky rozmačkáme nemixujeme aby zůsaly kousky smícháme s cukrem dáme do pekárny a zapneme program MARMELÁDA.Poté si připravíme skleničky do kterých dáme hotovou marmeládu a…
Červená řepa se zelím dlouhá léta prověřená
Potřebné ingredience
1 kg červené řepy, 1 kg bílého zelí, 20 dkg cibule, 350 ml octa, 2 lžíce soli, 1/2 l vody, 10 dkg cukru
Postup přípravy
Omytou řepu uvaříme asi 3/4 h. Vodu s octem, solí, cukrem, cibulí nakrájenou na kolečka přivést k varu, pak přidat nakrouhané zelí a asi 10 min povařit, nakonec přidat červenou…
Kopr v sladkokyselém nálevu
Potřebné ingredience
nálev: 750 ml vody, 225 ml octa, 1 a 1/2 lžíce cukru, 1 a 1/2 lžičky soli kopr
Postup přípravy
Nálev svařit. Kopr oprat, nechat oschnout a nakrájet nadrobno. Zalít horkým nálevem, skleničky uzavřít a sterilovat 20 minut. Nálev stačí na 5 přesnídávkových skleniček. Je z toho…
Brusinkový kompot z rybízu (nebo i z brusinek)
Potřebné ingredience
1 Kg zralých přebraných kuliček, 1/2 Kg pískového cukru, 2 hřebíčky, 1 menší svitek celé skořice, 4 lžíce vody na podlití
Postup přípravy
Lehce vymaštěný hrnec ( používám takový ten černý co se nepřipaluje) mírně zahřejeme a přidáme do něj rybíz, podlijeme trochou vody a zakryté poklicí vaříme. Jakmile plody pustí…