zelenina na nakládání masa
Potřebné ingredience
mrkev, celer ,petržel, sladkokyselý lák ředěný 1:1
Postup přípravy
Kořenovou zeleninu (mrkev, celer petržel) nakrouhám do sklenic a zaliji dobrým lákem , zředěným vodou 1:1.
Použiji i s nálevem na naložení masa např. na svíčkovou.
Nejvíc…
Čili pasta
Potřebné ingredience
300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu
Postup přípravy
Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.
POSTUP v…
LUXUSNÍ DOMÁCÍ KEČUP - KTERÝ NEMÁ CHYBU
Potřebné ingredience
viz. postup
Postup přípravy
Surovinyn– na jednu dávku (dělali jsme ze dvou, údaje v závorkách): 1,5 kg rajčat (3kg) 5 ks jablek (10) 3 ks velké cibule (6cib) 1 lžíce soli (2) 4 ks hřebíčky (8)…
Jablkové čatný s kari,zázvorem a karamelizovanou…
Potřebné ingredience
1 kg jablek,300 g cibule,350 g cukru krystal,120 ml octa /v původním receptu bylo 250 ml,což by podle mě bylo příliš kyselé/,lžička soli,lžička pepře /dala jsem cayenský/rn2 bobkové listy,1-2 lžičky kari,1 lžička mletého zázvoru,olej,kdo má rád-chilli papričky,já nedávala
Postup přípravy
Na oleji osmahneme cibuli a zasypeme třetinou cukru.Mícháme,dokud nezkaramelizuje-trvá docela dlouho.Jakmile začne chytat sytě zlatou barvu,zalijeme octem.Přidáme oloupaná…
BORŮVKY VE VLASTNÍ ŠŤÁVĚ
Potřebné ingredience
1/3 sklenička borůvek + 1 lžíce cukru
NESKUTEČNÁ BORŮVKOVÁ MARMELÁDA OD JITKY
Potřebné ingredience
1 litr borůvek a 3 lžíce třtinového cukru
Postup přípravy
Dáme na pánev a asi 10 minut vaříme. Když přejedeme po pánvi vařečkou a zůstane pěšinka, tak je hotovo. Dáme do skleniček, na 5 minut otočíme a je hotovo.
LÁK NA OKURKY
Potřebné ingredience
2,8 litru vody, 1,2 litru octa, 10 bobkového listu, 10 hřebíčků, 25 kuliček pepře, 25 kuliček nového koření, 16 dkg soli, 60 dkg cukru
Rebarborová marmeláda
Potřebné ingredience
1kg rebarbory, želírfix, cukr
Postup přípravy
Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky, trochu podlijeme vodou a povaříme, mezitím jsem ji rozmixovala ponorným mixérem. Nechala jsem i kousky. Dělám marmeládu dle návodu na…
Rebarborový džem s pomerančem a rozinkami
Potřebné ingredience
800 g oloupané a na kostičky nakrájené rebarbory, 100 ml vody, 300 g třtinového cukru, 100 g opraných rozinek, 1 celý pomeranč i s kůrou, 1 agar, kyselina citronová dle chuti, rum
Postup přípravy
Nakrájenou rebarboru dáme do hrnce, zasypeme cukrem, zalijeme 100 ml vody a dáme vařit. Přidáme oprané rozinky a celý nadrobno nakrájený pomeranč včetně kůry.
Vaříme na mírném…
Zavařená dýně
Potřebné ingredience
Dýně, cukr, kyselina citronová, hřebíček, citronka (stava z citronu) voda, ocet.
Postup přípravy
Dýni očistíme od jader a slupky, dužinu nakrájíme na kostičky, a naložíme přes noc do vody s octem. Dýni vaříme v nalevu, ale nálev na zalévání kompotu si varim zvlášť. Takže do…