ZAVAŘENÝ ŠTRUDL
Potřebné ingredience
Jablka, třtinový cukr, skořice, vanilkový cukr, hřebíček
Postup přípravy
Oloupaná jablka zbavená jadřinců nakrajíme na kostky a dáme do hrnce vařit, nepodléváme, pustí se hodně šťávy, podle chuti osladíme, posypeme jedním sáčkem vanilkového cukru,…
Ořechy zavařené v mikrovlné troubě
Potřebné ingredience
ořechy, MT, sklenice, černocha na vybouchávání ořechů....
Postup přípravy
Nedávno mi přišel mejlík na uskladnění ořechů. Tak jsem vyzkoušela a předávám dál. Ořechy vyloupeme, vložíme do vymytých a vysušených sklenic, zavíčkujeme, dáme do mikrovlné…
Dýňový kompot s jahodovou příchutí
Potřebné ingredience
1 kg dýně,1, l vody,250 pískového cukru ,jahodovou trest .
Postup přípravy
Dýni nakrájíme na špalíčky a že špalíčku nakrájíme kostičky kousky a vložíme do čistých sklenic. Přidáme vroucí nálev z vody a cukru, a vložíme do čistých sklenic. ,do každé…
Zavařená dýně do polévek nebo pod maso
Potřebné ingredience
Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a na prošky a pak na kostičky Plníme do sklenic a sterilujeme 30 40 minut při teplotě 70 - 75 °C.
Strouhaná dýně na zimu do buchet i na polévku adt
Potřebné ingredience
Dýně
Postup přípravy
Dýni oloupeme, z dýně zbavíme měkké dužiny i s jádry a nástrouháme
Plníme do sklenic a sterilujeme asi 30-40 minut při teplotě 70 - 75 °C a vypneme hrnec a necháme to dojít.
DOMACI DÝNOVÉ LUNCE BENS
Potřebné ingredience
2,5 KG DÝNĚ ,1,20KG CIBULE,1,80 KG,1 KG RAJČAT,1-2 L OLEJE,30DKG CUKRU,7DKG SOLI,3DCL OCTA,1 LŽIČKA CHILI,KOŘENI,1 1-2 DCL VODY\r\n5 HŘEBIČKŮ,10 KULATYCH KULIČEK PEPŘE,10 KULATYCH KULIČEK NOVEHO KOŘENI,5 BOBKOVYCH LISTŮ VŠE POVAŘIME ASI 5 MINUT A PŘECEDIME ,VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT.
Postup přípravy
VŠE SMICHAME DOHROMADY NAPLNIME DO SKLENIC A STERILIZUJEME 50 AŽ 60 MINUT\r\nJE TO VYNIKAJICI POUŽIVAM TO I DO GULAŠE
Domácí kandovaná pomerančová nebo citronová kůra
Potřebné ingredience
Pomerančová nebo citronová kůra, 0,5 l vody, 200g cukru,1 káv.lžička kyseliny citronové
Postup přípravy
Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru opatrně oloupeme škrabkou na okurky nakrájíme na nudličky . Kůru dáme do mísy se studenou vodou . Necháme 1 - 2 dny…
ÚŽASNÁ zelenina na zimu-místo Podravky a bujonu
Potřebné ingredience
1.2 kg petržele 1 kg mrkve 0.4 kg celeru 0.2 kg česneku 0.4 kg cibule 0.25 kg nati petržele 0.25 kg nati celeru 0.5 kg soli 0.25 kg másla
Postup přípravy
Vše se pomele nebo postrouhá a dusí 1/2 hod. na másle. Přidá se sůl a dáme do skleniček.Můžeme rozmixovat-např.do omáček. Mám ale raději když zůstanou kousíčky zeleniny. Přidávám…
*** FAZOLOVÁ SMĚS *** jakoby Uncle Bens na špagety, k…
Potřebné ingredience
1kg fazolí * 1kg rajčat * 1kg papriky * 1kg cibule * 1/4l octa * 1/4 l oleje * 25dkg cukru
Postup přípravy
Zpěníme cibuli, do ní přidáme nakrájenou papriku (může být víc barev, ať je směs pestřejší), oloupaná rajčata a uvařené fazole (ne rozvařené!). Povaříme a sterilujeme při teplotě…
Směs pod maso
Potřebné ingredience
1kg cukety 1kg paprik 1kg rajčat 1/2 kg cibule 6 lžic sojové omáčky 1 lžíce cukru 1 lžíce oleje 1lžice soli 2 lžíce worčestru 1 velký kečup 1 rajský protlak feferonky nebo čili
Postup přípravy
Vše nakrájet ,cuketu nastrouhat, přidat vše mimo rajčat- 20 minut vařit, pak dát rajčata a znova vařit 20 minut . Dat do sklenic a sterilizovat 15 minut.