ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Višňová marmeláda
Potřebné ingredience
vypeckované višně, želírovací cukr
Postup přípravy
Na kilo třešní je jeden pytlík cukru, třešně v kastrolu rozmixovat ponorným mixérem, smíchat s cukrem a vařit 5 minut. Postup je na tom cukru. Plnit horké do sklenic, které…
ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Třešně nebo jiné ovoce zavařené v horkovzd. troubě
Potřebné ingredience
Třešně, cukr
Postup přípravy
Třešně nasypat do sklinek, dát 2 PL cukru a zalít do necelé poloviny vodou. Zavařit a otočit dnem vzhůru. Zavařuju v horkovzdušné troubě, viz recept Jahodový kompot.
ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Jahodový kompot
Potřebné ingredience
jahody, cukr
Postup přípravy
Na 1 kg jahod dáme 25 dkg cukru /já dávala moučku/. Večer promícháme jahody s cukrem, přes noc krásně pustí šťávu.Měla jsem je v hrnci normálně na lince. Ráno plníme do sklenic i…