ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Pohárové višně
Potřebné ingredience
Višně , Želatinovéhý cukr , vanilkový cukr , rum ,
Postup přípravy
2kg - vypeckované višně - rozvaříme přidáme 1 a půl kg želatinového cukru , 2 vanilkové cukry , 10 lžic rumu .
když je vše rozvařené ( pozor - musí však zůstat kousky višní ,…
ZAVAŘENINY
Zobrazit více...
Marinované zelí
Potřebné ingredience
10 kg zelí-nakrouhat ,2 kg cibule , 3 l vody ,1 a čtvrt l octa , 50 koleček cukerinu , 20 dkg soli , 2 kávové lžičky pyrosiřičitanu (koupí se v drogerii na nakládání zelí ) ,
Postup přípravy
Zelí nakrouháme , cibuli na jemno nakrájíme .
připravíme nálev , necháme krátce povařit. Po vychladnutí nalijeme na nakrouhané zelí , posypeme pyrosiřičitanem , vše promícháme…