Rybízová šťáva
Potřebné ingredience
1 kg rybízu 1 lžička kyseliny citronové 1 kg cukru krupice 1 špetka kyseliny sorbové
Postup přípravy
1. den:
1 kg omytého rybízu přelijeme 1 l horké vody, přidá se lžička kyseliny citronové, lehce promícháme a necháme 1 den louhovat.
2. den:
Scedíme, nejlépe přes…
Zimní / pečený čaj
Potřebné ingredience
2 kg ovoce , 1 kg cukru písek půl sáčku skořice 8 ks hřebíčků hřebíček sklenice na zavařování
Postup přípravy
pokud máme ovoce ze zahrádky a už vás ty bublaniny nudí, vyřešte to tímto čajem.
ingredience jsou na 2 kg různého ovoce.
ovoce si omyjeme, případně…
Domácí kandovaná dýně obarvená
Potřebné ingredience
1 kg dýně 500 g cukru potvavinářské barvy červená,zelená žlutá
Postup přípravy
Dýni Místo dýně můžete dát i cuketu nakrájíme na kostičky , namočíme na 24 hodin do slabě okyselené vody. Pak vodu slijeme, dýni prosypeme cukrem (1 kg dýně = 500 g cukru) a…
Dýňový džus
Potřebné ingredience
Potřebujeme: 1,5 kg dýně, 6-7 l vody, 60 dkg cukru, 3 citrony, 1 / 2 l citrónového sirupu, 1 lžička kyseliny citrónové Jak na to:
Postup přípravy
Dýně nakrájíme na kostičky a dáme do většího hrnce. Přidáme cukr a 1 l vody. Nakrájíme 1 citron bez slupky a přidáme s kyselinou citronovou. Vše necháme stát 24 hodin. Pak vše…
JOSTOVÁ ŠŤÁVA
Potřebné ingredience
josta, voda
Postup přípravy
3 dily omyte josty zalit 2 dily horke vody, nechat 24 hodin stat (po vychladnuti v lednici). potom prokapat pres uterku nebo plinku a vymackat. Na litr stavy dat potom kilo cukru,…
HANÁCKÉ VDOLKY,KOLÁČE,SLAVNOSTNÍ,PRACNĚJŠÍ!!!
Potřebné ingredience
NÁLNĚ,TVAROHOVÁ,MAKOVÁ,POVIDLOVÁ,TĚSTO KYNUTÉ:650DK-POLOHRUBÉ MOUKY,250ML VL.MLÉKA,3ŽLOUTKY,3/4KOSTKY DROŽDÍ,5POL.LŽIČ MOUČKY CUKR,200DK,ROZPUŠTĚNÉHO MÁSLA,1MOKA LŽIČKA SOLI.TĚSTO MÍCHÁM V PEKÁRNĚ A NECHÁM KYNOUT NA TALÍŘI.
Postup přípravy
TĚSTO V PEKÁRNĚ:MLÉKO,ŽLOUTKY MÁSLO +DALŠÍ PŘÍSADY ZADĚLÁME A NECHÁME NA TALÍŘI VYKYNOUT.MÁME HOTOVÉ NÁDIVKY,LZE DĚLAT MENŠÍ I VĚTŠÍ,JAK KDO CHCE,JÁ MÁM VŽDY TAK 30-35KOLÁČŮ…
Rybízová šťáva..
Potřebné ingredience
2 l vody, 1,5 kg červeného nebo černého rybízu případně josty (hybrid angrešte s černým rybízem), 2 - 2,5 kg cukru krupice, 40-50 g kyseliny citronové (prodává se buď 20 g nebo 50 g balení), 2,5 g pomůcky na zavařování od Dr. Oetkera (půlíme 5 g balení).
Postup přípravy
Pracně nasbírané rybízy důkladně omyjeme pod studenou vodou od nejrůznější lezoucí havěti :) se suchými lístečky a takto omyté hrozénky rybízu otrháme na jednotlivé kuličky které…
PEČENÝ ČAJ
Potřebné ingredience
2KG OVOCE,Z TOHO 1 KG RYBÍZU,ZBYLÉ KG,TŘEBA BORŮVKY,JABLKA,HRUŠKY,POMERANČE.PODLE MOŽNOSTÍ.JEDNOU JESTLI ČERSTVÉ NEBO ZAVAŘENÉ.DÁLE 500-750 G CUKRU.RUM.SKOŘICE.HŘEBÍČEK.BADYÁN.1-2 CITRÓNY.
Postup přípravy
OVOCE NASYPAT NA VYSOKÝ PLECH,POSYPAT CUKREM,SKOŘICÍ,HŘEBÍČEK+BADYÁN./DÁVÁM TAK 20 HŘEBÍČKŮ A PŮL SÁČKU BADYÁNU/A CITÓN KRÁJÍM NA MENŠÍ KOUSKY.TROCHU PROMÍCHAT A NA 35/40 MIN DO…
VYNIKAJÍCÍ PEČENÁ JABLKA
Potřebné ingredience
4 JABLKA,\r\n1 LŽÍCE MLETÉ SKOŘICE,\r\n100 G MÁSLA,\r\n100 G CUKRU,\r\n50 G MLETÝCH OŘECHŮ, PÁR KOUSKŮ DRCENÝCH\r\nDLE CHUTI STROUHANÝ PERNÍK
Postup přípravy
Jablka oloupeme a zbavíme jadřince. V misce smícháme skořici, cukr, ořechy a perník. V rendlíku rozpustíme máslo, jablka v něm namočíme a obalíme v připravené směsi. Jablka dáme…
Pečený čaj
Potřebné ingredience
2 kg rybízu (může být mix černý i červený, angrešť), 1kg cukru (třtinový), 5 ks tlučeného hřebíčku, 4 ks badyánu, 2 lžičky skořice, 2 ks šťávy z citrónu, 2dcl rumu - nemusí být
Postup přípravy
Rybíz nasypeme do hlubokého plechu či pekáčku, posypeme cukrem a kořením, pečeme 30 až 45 minut v troubě na 180-200 stupňů (pozor pouští šťávu). Poté vyndáme z trouby, přilijeme…