Teplý jablečný kompot - zpracujte letní jablka
Potřebné ingredience
cca 4 porce - 3-4 jablka, jeden kousek celé skořice, 5 hřebíčků, kapka citronové šťávy, 1 vanilkový cukr, pokud jsou jablka moc kyselá, přidáme lžičku až lžíci krystalového cukru, voda
Postup přípravy
Jablka oloupeme a nakrájíme na tlustější měsíčky. Zalijeme vodou a přidáme koření, citr. šťávu a cukr. Uvedeme do varu a vaříme necelou minutu. Zralejší jablka ještě kratší dobu.…
Jahodový sirup
Potřebné ingredience
kolik jahodové šťávy (ideálně z odšťavňovače, nebo rozmixované jahody přeceděné přes plátýnko) tolik vody a tolik krystalového cukru, na litr vody dvě lžíce kyseliny citronové dr oetker a zarovnaná kávová lžička pomůcky ke konzervování dr oetker /tu můžete vynechat, ale počítejte s kratší trvanlivostí/
Postup přípravy
vše svaříme asi 5 minut, dáme do sklenic s víčkem, které do schladnutí necháme dnem vzůru. Stejně uděláte i sirup pomerančový, jablečný.... podle štávy :-)