OVOCE
Zobrazit více...
Smažené hrušky s vinnou omáčkou
Potřebné ingredience
Pro 4 osoby: 4 pevné hrušky, 3 bílky, 4 lžíce ovesných vloček, 4 lžíce kukuřičných lupínků (nebo strouhanky) ********** VINNÁ OMÁČKA: 3 žloutky, 3 lžíce cukru, 120 ml bílého vína, škrobová moučka (asi 1 lžička)
Postup přípravy
Oloupané hrušky podélně rozpůlíme a vykrojíme jadřince. Protáhneme je vaječným bílkem a poté obalíme ve směsi ovesných vloček a kukuřičných lupínků. V horkém oleji smažíme ze…
OVOCE
Zobrazit více...
"Crumble" - (jablkovo-švestkový)
Potřebné ingredience
Jablka, švestky, šťáva z 1 citronu, mletá skořice ***** Crumble: 100 g ovesných vloček, 50 g hladké mouky, 70 g másla, 70 g hnědého cukru
Postup přípravy
Jablka a švestky pokrájíme na větší kusy, zakapeme šťávou z citronu a poprášíme skořicí. Ovocnou směs nasypeme do hlubší zapékací misky.
Na "crumble" z vloček, mouky a…