Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Potřebné ingredience

200 g kokosu, 1 plechovka Salka (slazeného kondenzovaného mléka)

Postup přípravy

Smícháme kokos se Salkem. Ze vzniklé hmoty tvoříme hrudky, které dáváme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme cca 15 - 20 minut při 150 stupních. Jednoduché, rychlé, mooooc…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky 200 g másla (jenom máslo) 1 žloutek 60 g moučkového cukru 100 g mandlí Na obalení moučkový cukr+ vanilkový cukr

Postup přípravy

Veškeré suroviny zpracujeme v těsto, vytvoříme rohlíčky upečeme a ještě teplé obalujeme v cukru.Opravdu jsou výborné.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Sádlovky podle mojí babičky

Sádlovky podle mojí babičky

Potřebné ingredience

20 dkg hl. mouka 20 dkg cukru 15 dkg sádla 5 dkg kakaa

Postup přípravy

Vše smícháme, tvoříme malé hromádky, do nich prstem uděláme důlek a na slaběji pečeme/sušíme v troubě - cca 15 minut. Nejjednodušší cukroví a u nás nejoblíbenější - viz. foto -…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Stříkané kokosové věnečky

Stříkané kokosové věnečky

Potřebné ingredience

těsto: 300 g másla, 100 g moučkového cukru, trochu strouhané citronové kůry, 2 žloutky, 5-6 lžic teplého mléka, 350 g hladké mouky, 60 g kokosu na dokončení: mléčná čokoládová poleva, kokos Postup

Postup přípravy

Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny. Vešleháme citronovou kůru a po jednom žloutky. Nakonec po lžících vešleháme mléko. Vařečkou krátce vmícháme mouku a kokos. Těsto po menších…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Ořechové hrudky - rychlé a výborné!

Ořechové hrudky - rychlé a výborné!

Potřebné ingredience

sníh ze 2 bílků, 15 dkg cukru krystal, citron, 35 dkg mletých ořechů (vlašských nebo kombinace vlaškých a lískových)

Postup přípravy

Z bílků ušleháme sníh, vmícháme cukr, který do sněhu zašleháme, přidáme kůru a šťávu z jednoho citronu a jemně vmícháme 20 dkg ořechů.
Dvěma lžičkama vykrajujeme kopečky, které…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Jednoduché ***FRANCÚZSKE MADELEINES***

Jednoduché ***FRANCÚZSKE MADELEINES***

Potřebné ingredience

2 vajcia, 100 g kryštál. cukru, štipka soli, kora z citrónu, 1 lyžica šťavy z pomaranča /alebo citrónu/, 100 g hladkej múky, 1/2 sáčku prášku do pečica, 100 g masla a nejakú formu-formičky /nemusia byť originál na madeleines/

Postup přípravy

Naskor si v mikrovlnke rozpustíme 100g masla a necháme chladnúť. Do misky dáme 2 vajcia, 100 g kryštál. cukru, štipku soli, postrúhanú koru z citrónu a poriadne vymixujeme do…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníky

Perníky

Potřebné ingredience

80dkg hladké mouky,30dkg moučk.cukru,10dkg mletých ořechů,1dkg jedle sody,20dkg masla,4 celá vejce,8 lžic tepleho medu,1 lžíce pernikového koření, 1 lžička mleté skořice

Postup přípravy

zpracovat testo, nechat 1hod odpočinout a pak vykrajovat perničky, ještě teplé potřít rozšlehaným celým vejcem, aby se leskly. Péct na cca 175 °C, jak začnou růžovět. Do krabice…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
slepované cukroví

slepované cukroví

Potřebné ingredience

250 g hladké mouky, 100 g mletých oříšků, 100 g moučkového cukru, 120 g másla, 2 žloutky a 1 van. cukr

Postup přípravy

Z přísad zpracujeme těsto, vykrajujeme různé tvary. Upečené cukroví promažeme mármeládou a pocukrujeme.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Strojkové máslové

Strojkové máslové

Potřebné ingredience

130 g cukru moučka, vanilkový cukr, 250 g másla, 1 vejce, 1/2 kg polohrubé mouky

Postup přípravy

cukr, van. cukr, vejce a máslo utřeme v míse, na vál dáme mouku do ní utřenou hmotu a zpracujeme těsto. Na strojku děláme banánky. Upečené slepíme marmeládou a konce namáčíme v…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Potřebné ingredience

200g hladké mouky, 50g mletých lískových oříšků, 1 1/2 čok.pudinku, 130g cukru, 1 lžička strouh.pomeranč.kůry,1 lžička kypřícího prášku, 1 špetka soli, 100g másla, 1 vejce,1 1/2 lžičky skořice,100g jahod.zavařeniny

Postup přípravy

Promícháme mouku, oříšky, pudinkový prášek, 80g cukru, kůru, kypřící prášek, sůl, máslo a vejce. Zabalíme do fólie a chladíme 1 hod(já nechala i přes noc).
Těsto vyválíme na…

Zobrazit více...

Kategorie