Limetková kolečka
Potřebné ingredience
200 g másla, 2 lžíce třtinového moučkového vanilkového cukru, 300g hladké mouky. Krém: 120g šlehačky, 200g bílé čokolády, 40g másla, kůra a šťáva z limetky
Postup přípravy
Těsto necháme v lednici odpočinout. šlehačku svaříme s čokoládou a kůrou. Do vychladlé směsi zašleháme máslo a šťávu, vyšleháme krém. Necháme chvíli zatuhnout v lednici. Slepujeme…
Kakaové rohlíčky
Potřebné ingredience
200g másla, 40g třtinového moučkového cukru (+ na pocukrování), 120g mletých ořechů, 20g kakaa, 240g hladké mouky
Postup přípravy
Vypracujeme těsto, necháme v lednici odpočinout. Poté tvarujeme rohlíčky, pečeme na 180°C asi 8min. Cukrujeme mletým třtinovým cukrem s vanilkou.
Plněné perníčky
Potřebné ingredience
130g hladké mouky, 80g cukru, 83g žitné celozrnné mouky, 17g másla, 1/2 lžíce medu, 1 a 1/2 lžíce mléka, 1 velké vejce, lžička koření do perníku, 1/4 prášku do perníku, 1/4 lžičky jedlé sody, 1ú4 lžíce kakaa. Náplň: hrst nahrubo sekaných brusinek, hrst nahrubo sekaných ořechům hrst nahrubo sekaných rozinek, 4 lžíce povidel, trochu rumu. Poleva.
Postup přípravy
Smícháme vše sypké, poté zapracujeme vejce a ve vlažném mléce rozpuštěné máslo a med. Necháme chvíli odležet a poté znovu propracujeme (několikrát). Zabalíme a necháme alespoň…
BRAZILSKÉ MÁSLOVÉ KULIČKY
Potřebné ingredience
Ingredience na kokosové kuličky: 397 g sladkého kondenzovaného mléka, 30 g másla, 40 g kokosové moučky, hřebíček na ozdobu. Ingredience na kakaové kuličky: 200 g sladkého kondenzovaného mléka, 15 g másla, 10 g kvalitního neslazeného kakaového prášku, drobné čokoládové zdobení na obalení kuliček, malé papírové košíčky pro uložení cukroví.
Postup přípravy
Postup práce-kokosové kuličky:
Do máslem vymazaného kastrolku vlijeme mléko, přidáme máslo s kokosem a na mírném ohni stále promícháváme, až se hmota spojí a odděluje od…
KŘEHKÉ MEDOVÉ MADLENKY podle francouzského receptu
Potřebné ingredience
120 g hladké mouky, 80 g jemného krystalového cukru, 100 g vlahého másla, 1 PL medu, ½ sáčku kypřícího prášku, 2 celá vejce (střední velikost), vanilka (na špičku nože), skořice (na špičku nože), malá špetka soli, trochu studeného mléka.
Postup přípravy
Nad párou rozpustíme máslo a bokem necháme schládnout.
V misce smícháme prosátou mouku s kypřícím práškem, přidáme cukr a sůl.
Dále přidáme předem rozšlehaná vejce s…
sněhové pusinky
Potřebné ingredience
**250g cukr krystal***3 bílky***100g cukr moučka gelová barva,sáček,špička
Postup přípravy
vyšlehat ve vodní lázni - krystal a bílky - do rozpuštění cukru,pak vyšlehat do tuhu,pak zašlehat moučkový cukr
KRÉM DO VÁNOČNÍHO CUKROVÍ
Potřebné ingredience
250 g másla, 6 lžic pískového cukru, 1 vejce, kakao nebo instantní káva, ořechy,
Postup přípravy
Vejce a cukr šleháme dohusta v horké lázni. Mírně změklé máslo ušleháme do napěnění a postupně do něj přišleháváme vaječnou hmotu. Tento základní krém můžeme dochutit podle…
ISCHELSKÉ DORTÍČKY
Potřebné ingredience
350 g hladké mouky, 120 g práškového cukru, 100 g mletých ořechů, 2 PL kakaa, 1/2 lžička mleté skořice, 1 žloutek, 220 g másla Náplň: 100 g másla, 100 g mletých ořechů, 120 g práškového cukru, 2-3 PL meruňkové marmelády ( jemná, bez kousků ovoce), rum nebo esence (čokoládová poleva), 150 - 200 g čokolády, 1-2 lžička oleje
Postup přípravy
Ze surovin vypracujeme těsto, zabalíme do folie a necháme v ledničce odpočinout aspoň 1/2 hodiny. Potom rozválíme na výšku 2-3 mm a vykrajovátkem o průměru 3-4 cm vykrajujeme malé…
PAŘÍŽSKÉ ROHLÍČKY
Potřebné ingredience
Suroviny – těsto: 210 g hladké mouky, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 2 žloutky, 30 g kakaa, vanilka, Citronová kůra Krém: 300 ml smetany ke šlehání, 150 g kvalitní čokolády, 30 g polohrubé mouky, 1 žloutek, 250 g másla
Postup přípravy
Postup: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary a…
KOKOSKY HNED MĚKKÉ A VLÁČNÉ
Potřebné ingredience
4 bílky, špetka soli, 150 krupicového cukru, 1 vanilinový cukr, 70 g měkkého tvarohu ( z kostky, ne z vaničky), 200 g kokosu
Postup přípravy
Bílky se špetkou soli ušleháme skoro do tuha, pak přidáme cukry a ušleháme lesklý tuhý sníh. Pak opatrně vmícháme kokos a tvaroh. Lžičkou klademe na plech ( pokrytý papírem na…