Ořechové oválky
Potřebné ingredience
Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky BIO * 90–100 g másla * 80 g strouhaných vlašských ořechů * 30 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky * 30 g rýžového sladu * 1 žloutek * 2 lžíce bílku * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ (nemusí být) * půlky vlašských ořechů na ozdobení * 1–2 sáčky „vanilkového cukru light“ – fruktóza s vanilkou
Postup přípravy
Budeme potřebovat nastrouhané vlašské ořechy, změklé máslo, rýžový slad, sojový nápoj s příchutí vanilky a pšeničnou celozrnnou mouku v BIO kvalitě.
Na spojení těsta pak z…
Meruňkové kuličky s ořechy
Potřebné ingredience
Ingredience: * 100 g sušených nesířených meruněk * 130 g vlašských ořechů * 80 g pohanky zrna + 400 ml vody * špetka mořské soli * 50 g (nebo dle potřeby) instantní mouky nebo kaše (rýžové, pohankové, kukuřičné) * 5 kapek pomerančového aromatického oleje „Just“ * instantní rýžová nebo kukuřičná „Vtipná kaše“ na obalení
Postup přípravy
Sušené meruňky přímo pomeleme v mlýnku na maso s jemnějšími otvory. Na „vymletí“ meruněk z mlýnku můžeme použít pár vlašských ořechů z odváženého množství k receptu. Ostatní…
Ořechové kuličky s medem
Potřebné ingredience
Ingredience: * 100 g mletých vlašských ořechů * 50 g akátového medu (popř. jiný tekutý) * 3 kapky citrónového arom. oleje „Just“ * pár datlí bez pecek * trochu mletých oříšků na obalení, popř. kukuřičné „Vtipné kaše“
Postup přípravy
Vlašské ořechy je vhodnější mít raději namleté na mlýnku na strouhanku. Jsou takto jemnější. Když bychom je mixovali, budou tam kousky a výsledná hmota bude s tvrdými drobečky.…
Medvědí tlapky s karobem
Potřebné ingredience
Ingredience: * 160 g jemné celozrnné pšeničné špaldové mouky * 100 g mletých vlašských ořechů * 1 rovná lžička mleté skořice BIO * ½ lžičky mletého hřebíčku * ½ lžičky mletého nového koření * 15 g karobu (svatojánský chléb) * 40 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g medu * 1 vejce * 50 g panenského slunečnicového oleje * 4–5 kapek citrónového aromatického oleje „Just“ * namixovaný vanilkový cukr „light“ (fruktóza s vanilkou) na obalení * rostlinný tuk „Blesk“ na vymaštění formiček
Postup přípravy
Jako kvalitní náhradu kakaa, které může obsahovat tropické plísně, jsem použila pro barvu mletý svatojánský chléb. Můžete zvolit tmavý nebo světlý, oba budou ve výsledku chutnat…
Mandlová srdíčka
Potřebné ingredience
Ingredience: * 120 g celozrnné špaldové jemné mouky * 50 g oloupaných a namixovaných mandlí (nebo strouhaných) * 10 g práškové (namixované) fruktózy pro lepší soudržnost těsta * 20 g sušeného sojového nápoje s příchutí vanilky „Soja Milk vanilka“ * 1 žloutek * 90 g kvalitního másla * 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“ * mixovaná fruktóza na obalení
Postup přípravy
Na vál si dáme všechny ingredience, máme-li tak do mouky kápneme pro krásnou vůni i aromaolejíček od Justu a nejlépe mazacím kulatým tupým nožem začneme zpracovávat těsto. Máslo…
Úlečky bez vajíčka
Potřebné ingredience
Ingredience:\\r\\n\\r\\n * 90 g přesátých strouhaných vlašských ořechů\\r\\n * 60 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“\\r\\n * 40 g javorového sirupu\\r\\n * 3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“\\r\\n * instantní rýžová mouka na obalení
Postup přípravy
Ingredience na „vylepšené“ úlečky jsou trochu odlišné, ale strouhané vlašské oříšky jsou stále jako hlavní složka. Je vhodné si je přesít, aby neobsahovaly větší kousky a až toto…
Sezamové kuličky s medem
Potřebné ingredience
Ingredience: * 100 g sezamových semínek * 35 g medu * 10 g javorového sirupu (nemusí být, máme-li med řídký) * oloupané mandle do kuliček * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ (pro bezlepkovou dietu raději ne) * 2 kapky citrónového arom. oleje Just * trochu mletého kokosu na obalení.
Postup přípravy
Sezamová semínka namixujeme v mlýnku na kávu na jemno a hmotu vyškrábneme lžičkou do misky. Přidáme med a pokud je tuhý, tak i trochu javorového sirupu.
Vše zakápneme…
Sušenky z kaštanové mouky
Potřebné ingredience
Ingredience: * 60 g kaštanové mouky * 200 g hladké špaldové nebo pšeničné mouky * 50 g sušeného rýžového nápoje „Zajíc“ +100 ml vody * 50 g práškového sladidla „Sladovit“ * 40 g panenského slunečnicového oleje * 5 kapek pomerančového aromatického oleje „Just“ * 40 g hořké čokolády na vaření BIO (posekat nožem na drobné kousky) * 1–2 g práškového anýzu * trochu špaldové mouky na vál (cca 20 g)
Postup přípravy
Příprava těsta:
Mouky smícháme v míse společně se suchými složkami, včetně na drobno posekané čokolády, práškového sladidla „Sladovit“ a koření a přilijeme rozpuštěný…
Mandlové makarónky
Potřebné ingredience
kelímek mandlové pasty (přibližně 200 gramů) - ½ hrnku moučkového cukru - 2 vaječné bílky - ½ lžičky vanilkového extraktu - 60 gramů hořké nebo kvalitní mléčné čokolády
Postup přípravy
Postup:
1. Troubu předehřej na 150 °C. Připrav si dva plechy s pečícím papírem.
2. V kuchyňském robotu zpracuj dohromady mandlovou pastu a cukr, poté přidej bílky a vanilku…
Pomerančové linecké sušenky z celozrnné mouky
Potřebné ingredience
Budeš potřebovat: - 1 hrnek hladké mouky - 1 hrnek celozrnné mouky - 1/2 lžičky prášku do pečiva - 1 hrnek cukru - špetku soli - 1/2 hrnku rostlinného oleje - 1 větší vejce - 2 lžičky vanilkového extraktu - 1 lžičku nastrouhané pomerančové kůry
Postup přípravy
Postup:
1. Na válu smíchej mouku, prášek do pečiva a sůl.
2. Ve větší misce rozmíchej mixerem na nižší rychlost směs cukru a oleje, dokud se cukr nerozpustí. Přidej směs…