Perníkový adventní věnec trošku jinak
Potřebné ingredience
40 dkg hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 6 dkg tuku, 2 lžíce tekutého medu, 2 vejce, 1 rovná lžíce jedlé sody nebo prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, trochu rumu, 5 hřebíčků, mletá skořice, trochu perníkového koření
Postup přípravy
Hřebíček utlučeme, mouku prosijeme s jedlou sodou nebo práškem do pečiva. Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme odpočinout, nechávám i do druhého dne. Vyválíme…
PERNÍČKY MĚKKÉ hned i za 2měs:)
Potřebné ingredience
600g hl mouky, 240g mouč.cukru, 3-4 celá vejce, 4lžíce tekutého medu, 50g tuku(hery), 1polévková lžíce skořice, 1vrchovatá lžíce perníkového koření, 2 vrchovaté lžičky jedlé sody, 1 lžička kakaa
Postup přípravy
Těsto vypracujeme a necháme uležet aspoň pár hodin. Zapneme troubu na 150°(já mám horkovzduch). Připravíme si do hrníčku žloutky s mašlovačkou. Vyválíme na cca 2mm(v troubě…
Vánoční ježci
Potřebné ingredience
50 gčokoláda na vaření,kokos, ořechy ,těsto:350 g hladká mouka, 50 g cukr krupice ,,200 g tuk , 100 g máslo, 1 ks vejce.
Postup přípravy
Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky …
VAJEČNÝ LIKÉR
Potřebné ingredience
Rozpis na 2000ml: 4 žloutky, 250g jemného cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 plechovky slazeného mléka, 250ml rumu
Postup přípravy
Vaječný likér připravíme následovně:
Ve vyšší nádobě vyleháme žloutky s veškerým cukrem do pěny. Přijijeme kondenzované mléko a rum. Vše vymícháme do hladka. Směs necháme…
sv. Martinské rohlíčky
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky, 350 g hery nebo másla, 1 žloutek, 1 kelímek smetany ke šlehání, špetka soli.
Postup přípravy
Zaděláme těsto z výše uvedených ingrediencí, necháme odležet v lednici přes noc. Pak těsto rozdělíme na 8 dílů, každý díl vyválíme na placku tvaru kruh cca velikost jako plytký…
Perníčky které jsou měkké ihned
Potřebné ingredience
80 dkg hladké mouky, 12 dkg másla, 4 lžíce tekutého medu, 4 vejce, 2 lžíce jedlé sody, 28 dkg moučkového cukru, 2 lžíce koření do perniků poleva: prosátý (několikrát) cukr moučka, bílek, pár kapek citronky nebo octa
Postup přípravy
Na vál dáme všechny suroviny a zaděláme těsto které dobře propracujeme( asi 15 minut), těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 24 h odležet v ledničce, před pečením ho…
Kávová zrna
Potřebné ingredience
Na spodek-150g hladké mouky,120g másla,60g cukru,60 g ořechů,trošku mleté kávy.Na zrna-3 lžíce mletých loupaných mandlí,3lžíce mouč.cukru,2 lžíce kakaa,2 lžíce mleté kávy,80 g másla,rum
Postup přípravy
Spodky vykrojíme a upečeme,Vytvarujeme zrna s rýhou,necháme ztuhnout.Spojíme kávovým krémem,zrna opatrně namočíme do čokolády.Na tomhle obrázku jsou použity kakaové spodky.Taky…
Dortíčky
Potřebné ingredience
210g hladké mouky,70 g cukru,140 g másla,2 žloutky.Krém kakaový,čokoláda
Postup přípravy
Upečeme kolečka,spojíme krémem,můžeme i marmeládou,polijeme čokoládou,bílou polevou cákneme a párátkem dozdobíme
vánoční perníčky
Potřebné ingredience
40 dkg hlad. mouky, 12 dkg vlažného medu, 16dkg cukru, 6 dkg másla, 2 vejce, 1 lžička prníkového koření, 0,5 lžičky jedlé sody, citronová kůra.
Linecké pečivo s fruktózou
Potřebné ingredience
Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky špaldové BIO * 140 g másla * 2 žloutky * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g fruktózy
Postup přípravy
Tradiční linecké pečivo lze velice dobře připravit i z celozrnné špaldové mouky a též bez bílého cukru. Část cukru nahradíme fruktózou nebo glukózou a část sušeným ovesným nápojem…