Zobrazit přihlášovací formulář

Recepty - Cukroví

Přidat recept
CUKROVÍ
Perníkový adventní věnec trošku jinak

Perníkový adventní věnec trošku jinak

Potřebné ingredience

40 dkg hladké mouky, 14 dkg moučkového cukru, 6 dkg tuku, 2 lžíce tekutého medu, 2 vejce, 1 rovná lžíce jedlé sody nebo prášek do pečiva, 1 lžíce kakaa, trochu rumu, 5 hřebíčků, mletá skořice, trochu perníkového koření

Postup přípravy

Hřebíček utlučeme, mouku prosijeme s jedlou sodou nebo práškem do pečiva. Přidáme ostatní suroviny, vypracujeme těsto a necháme odpočinout, nechávám i do druhého dne. Vyválíme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
PERNÍČKY MĚKKÉ hned i za 2měs:)

PERNÍČKY MĚKKÉ hned i za 2měs:)

Potřebné ingredience

600g hl mouky, 240g mouč.cukru, 3-4 celá vejce, 4lžíce tekutého medu, 50g tuku(hery), 1polévková lžíce skořice, 1vrchovatá lžíce perníkového koření, 2 vrchovaté lžičky jedlé sody, 1 lžička kakaa

Postup přípravy

Těsto vypracujeme a necháme uležet aspoň pár hodin. Zapneme troubu na 150°(já mám horkovzduch). Připravíme si do hrníčku žloutky s mašlovačkou. Vyválíme na cca 2mm(v troubě…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Vánoční ježci

Vánoční ježci

Potřebné ingredience

50 gčokoláda na vaření,kokos, ořechy ,těsto:350 g hladká mouka, 50 g cukr krupice ,,200 g tuk , 100 g máslo, 1 ks vejce.

Postup přípravy

Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme těsto. Rozdělíme je na menší kousky. Do každého dílku zabalíme kousek ořechu (např. vlašského, lískového nebo i mandle) a tvarujeme ježky …

Zobrazit více...
CUKROVÍ
VAJEČNÝ LIKÉR

VAJEČNÝ LIKÉR

Potřebné ingredience

Rozpis na 2000ml: 4 žloutky, 250g jemného cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 2 plechovky slazeného mléka, 250ml rumu

Postup přípravy

Vaječný likér připravíme následovně:
Ve vyšší nádobě vyleháme žloutky s veškerým cukrem do pěny. Přijijeme kondenzované mléko a rum. Vše vymícháme do hladka. Směs necháme…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
 sv. Martinské rohlíčky

sv. Martinské rohlíčky

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky, 350 g hery nebo másla, 1 žloutek, 1 kelímek smetany ke šlehání, špetka soli.

Postup přípravy

Zaděláme těsto z výše uvedených ingrediencí, necháme odležet v lednici přes noc. Pak těsto rozdělíme na 8 dílů, každý díl vyválíme na placku tvaru kruh cca velikost jako plytký…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Perníčky které jsou měkké ihned

Perníčky které jsou měkké ihned

Potřebné ingredience

80 dkg hladké mouky, 12 dkg másla, 4 lžíce tekutého medu, 4 vejce, 2 lžíce jedlé sody, 28 dkg moučkového cukru, 2 lžíce koření do perniků poleva: prosátý (několikrát) cukr moučka, bílek, pár kapek citronky nebo octa

Postup přípravy

Na vál dáme všechny suroviny a zaděláme těsto které dobře propracujeme( asi 15 minut), těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme 24 h odležet v ledničce, před pečením ho…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Kávová zrna

Kávová zrna

Potřebné ingredience

Na spodek-150g hladké mouky,120g másla,60g cukru,60 g ořechů,trošku mleté kávy.Na zrna-3 lžíce mletých loupaných mandlí,3lžíce mouč.cukru,2 lžíce kakaa,2 lžíce mleté kávy,80 g másla,rum

Postup přípravy

Spodky vykrojíme a upečeme,Vytvarujeme zrna s rýhou,necháme ztuhnout.Spojíme kávovým krémem,zrna opatrně namočíme do čokolády.Na tomhle obrázku jsou použity kakaové spodky.Taky…

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Dortíčky

Dortíčky

Potřebné ingredience

210g hladké mouky,70 g cukru,140 g másla,2 žloutky.Krém kakaový,čokoláda

Postup přípravy

Upečeme kolečka,spojíme krémem,můžeme i marmeládou,polijeme čokoládou,bílou polevou cákneme a párátkem dozdobíme

Zobrazit více...
CUKROVÍ
vánoční perníčky

vánoční perníčky

Potřebné ingredience

40 dkg hlad. mouky, 12 dkg vlažného medu, 16dkg cukru, 6 dkg másla, 2 vejce, 1 lžička prníkového koření, 0,5 lžičky jedlé sody, citronová kůra.

Postup přípravy

Těsto nechat hodinu odležet.Po upečení jsou hned měkké.

Zobrazit více...
CUKROVÍ
Linecké pečivo s fruktózou

Linecké pečivo s fruktózou

Potřebné ingredience

Ingredience: * 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky špaldové BIO * 140 g másla * 2 žloutky * 20 g sušeného ovesného nápoje „Oves Milk“ * 40 g fruktózy

Postup přípravy

Tradiční linecké pečivo lze velice dobře připravit i z celozrnné špaldové mouky a též bez bílého cukru. Část cukru nahradíme fruktózou nebo glukózou a část sušeným ovesným nápojem…

Zobrazit více...

Kategorie